Mullah Gash Kardeh

Mullah Gash Kardeh sau pe romaneste Mullahul lesinat este o reteta iraniana delicioasa. Acest preparat oriental se prepara cu vinete si rosii.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mullah Gash Kardeh

Ingrediente

  • 1 vanata mare
  • taiata in felii verticale si decojita
  • 1 ceapa
  • taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • taiati felii subtiri
  • 1-2 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri de ulei
  • patrunjel si corindru proaspat
  • sare si piper
  • proaspat macinat

Mod de preparare

Mullah Gash Kardeh sau pe romaneste Mullahul lesinat este o reteta iraniana delicioasa. Aceasta reteta e fara carne, dar exista si o varianta delicioasa cu carne de oaie Mullah Bamyah. De altfel Mullah este numele dat clericilor musulmani, se foloseste cand se face referire, cumult respect, la un barbat educat.

Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor, astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti la tigaie.
Se pun deoparte si se prajesc ceapa, usturoiul, la care se adauga pasta de tomate cand au inceput sa se rumeneasca.
Se toc marunt vinetele (sau se dau prin robot) si se adauga in tigaie. Se mai prajesc putin,se presara cu patrunjel si coriandru, se potriveste de minune.


Mullah Gash Kardeh se serveste cald sau rece, ideal ar fi cu niste lipii.
Sursa acestei retete este blogul culinar Mitinita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori