Pachetele de primavara/Spring rolls

Pachetelele de primavara sunt un aperitiv delicios si deosebit. Nu sunt deloc greu de preparat, le puteti servi pe platoul de aperitive alaturi de sos sau ca si gustare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pachetele de primavara/Spring rolls

Ingrediente

  • 300 g piept de pui
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3-400 g germeni de soia
  • 10-15 g ciuperci uscate Mu-Err
  • 2-3 catei de usturoi
  • 10 foi pt. pachetele (23x23 cm aprox.)
  • 1 lingurita sambal oelek
  • garam masala dupa gust
  • sare dupa gust
  • ulei de arahide (sau floarea soarelui)
  • 1 lingura soia sauce (fac.)

Mod de preparare

Spalam, curatam taiem/tocam legumele si carnea. Incingem Wok-ul, turnam uleiul si lasam inca 1 minutel la incins, apoi adugam carnea taiata cubulete. Punem usturoiul tocat, condimentam cu sare, garam masala, sambal oelek, invartim bine si degustam. Dupa 3-4 minute maxim, o scoatem din Wok, si o pastram calda.

Ciupercile uscate se acopera cu apa, si se dau la micro unde, timp de 2 minute, Se pastreaza asa cu zeama, pana avem nevoie de ele. In uleiul ramas in wok, adaugam ceapa, morcovii, Mu-Err si inspiratia de moment - mazarea verde. Saram, condimentam, degustam. Se poate adauga sos de soia (fac.) daca doriti.

Dupa 1-2 minute adaugam si germenii de soia. Amestecam din nou, degustam, condimentam daca mai e nevoie. Carnea o adaugam in final, amestecam, oprim focul si lasam la racit. Aceasta umplutura ajunge pentru 10 big spring rolls.

Punem umplutura aproximativ pe mijloc. Se suprapun putin colturile laterale pe diagonala, partea dinspre voi se uneste cu colturile suprapuse si rolam. Incingem uleiul. Pentru a sti sigur ca uleiul are temperatura perfecta, se face proba cu paleta de lemn. Se introduce in uleiul fierbinte, daca sfaraie, are temperatura perfcta. Punem rulourile/pachetelele de primavara la prajit. Atentie, se prajesc foarte repede!


Pachetelele de primavara se servesc fierbinti alaturi de sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide