Placinta cu spanac

Pas 1. Se framanta coca pentru placinta din : pachetul de branza, pachetul de margarina, faina, si putina sare. Se tine coca la frigider intr-un plast

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet branza de vaci
  • 1 pachet margarina Unirea
  • 500-600 g faina
  • un praf sare
  • 1.5 kg spanac curatat
  • branza de burduf 250 g
  • 1 cub branza topita
  • 200 g branza devaci
  • 2 oua

Mod de preparare

Pas 1.

Se framanta coca pentru placinta din : pachetul de branza, pachetul de margarina, faina, si putina sare. Se tine coca la frigider intr-un plastic. De preferinta se framanta coca cu o zi inainte (cu cat sta mai mult la frigider devine mai frageda)

Spanacul curatat si bine spalat se pune la fiert in apa cu sare, se dau cateva clocote, sa se inmoaie. Apoi se scurge bine, se toaca, se amesteca cu branza de vaci, branza de burduf (branza sarata dupa gust), si cu cele 2 oua.

Se intinde cate o foaie din coca preparata anterior si se umple cu spanacul amestecat cu branza si oua. Se ruleaza foaia si se pun intr-o tava (neunsa). Se coc la cuptorul incins aprox 45-50 minute, pana se rumenesc.
Se servesc calde sau reci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc