Placinta cu varza

Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul devine neted. Lasam 1 ora

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1 pachet drojdie
  • 7 dl lapte
  • 30 dkg cartofi fierti
  • Sare
  • 1 lingura zahar
  • 3dl+1 l ulei
  • 1 varza
  • Sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Inmuiem drojdia cu putin zahar in lapte, punem faina intr-un vas si adaugam restul ingredientelor, framantam pana ce aluatul devine neted. Lasam 1 ora la dospit. Intre timp preparam umplutura de varza. Razuim varza si o calim in ulei condimentata cu sare si piper. Punem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si il impartim in 20 de parti egale. Framantam din ele aluaturi mici si le lasam la dospit inca 30 de minute. Apoi, le intindem in patrate de 20x20 de cm, intr-o jumatate punem 2 linguri de varza calita si le indoim in doua, presam cu degetele si le prajim in ulei fierbinte. Decoram cu smantana si servim.
Alte retete recomandate

Zacusca peste

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori