Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca este o reteta sanatoasa prin aportul mare de calciu din branza si fier din spanac si poate fi servita ca si aperitiv.
Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca este o reteta sanatoasa prin aportul mare de calciu din branza si fier din spanac si poate fi servita ca si aperitiv. E tocmai potrivita de preparat primavara pentru copii si adolescenti aflati in crestere.
Spanacul se spala in mai multe ape, dupa care se pune la oparit. Se lasa la racorit. Branza se sfarma cu mana si se amesteca cu laptele, ouale intregi, uleiul, faina, condimente si praful de copt stins. Se desfac foile de placinta. 2-3 foi se folosesc la capitonarea fundului tavii in care se va coace placinta. Foile se ung cu ulei intre ele. Restul foilor se sfarma si se amesteca cu compozitia de branza. Spanacul se taie cu cutitul si se adauga la restul compozitiei. Se pune in tava, se niveleaza si deasupra se unge cu un ou intreg. Se pudreaza cu mac. Se coace in cuptor preincalzit circa 60 minute la foc iute.
Placinta de spanac cu branza dulce sau telemea de vaca se feliaza cand s-a racit complet. Se poate consuma la mic dejun sau ca pachetel la scoala ori servici
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii