Placinta spaniola cu cartofi este un aperitiv rapid si delicios. Curatam cartofii si ii taiem cubulete, apoi ii inabusim. De preferat sa fie micute cubuletele de cartofi.
Placinta spaniola cu cartofi este un aperitiv rapid si delicios. Curatam cartofii si ii taiem cubulete, apoi ii inabusim. De preferat sa fie micute cubuletele de cartofi ca sa se prinda placinta. Intre timp batem ouale ca pentru omleta si taiem ceapa marunt dupa care o calim in unt (50 g). Mai pastram unt si pentru placinte.
Dupa ce s-au fiert cartofii ii amestecam cu ouale batute, ceapa calita si sare dupa gust. Din compozitia rezultata vor iesi 2 placintele. Pregatim tigaia, punem putin unt sa se topeasca si apoi turnam jumatate din compozitie, avand grija ca in mijloc sa fie mai subtire…adica sa fie mai putina compozitie, ca sa nu se rupa si s-o putem intoarce.
Putem folosi o spatula mai lata sa le intoarcem. Continuam la fel cu restul compozitiei.
P.S: Nu folositi ulei in loc de unt pentru ca n-o sa mai fie la fel de gustoasa!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii