Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt. maioneza in care pui sare (cat
Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt. maioneza in care pui sare (cat crezi ) si lamaia stoarsa si strecurata de samburi. Ai grija sa pui uleiul treptat alternand cu lamaia, sa nu tai maioneza.Peste legumele tocate si reci se pune maioneza si se amecteca. Se lasa putina maioneza pentru ornat. Se condimenteaza cu putin piper si mustar dupa gust. Se pune salata in caserole, se intinde un strat subtire de maioneza peste care ornezi dupa imaginatie cu albusul fiert, gogosar, mazare, morcov etc. Nu pun castravete murat in salata pentru ca sotul meu are bila mai lenesa si in combinatia maioneza cu multe muraturi ii face probleme...Carne nu pun pentru ca asa-i place fiului meu...Am adaptat-o cerintelor ....dar e foarte gustoasa....Sarbatori fericite!
Se serveste rece dupa ce a stat in frigider in caserole cu capac neaparat.
Alte retete recomandate:
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii