Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt. maioneza in care pui sare (cat
Legumele se fierb separat, iar cand se racesc se toaca marunt.Galbenusurile fierte si cel crud se freaca cu uleiul pt. maioneza in care pui sare (cat crezi ) si lamaia stoarsa si strecurata de samburi. Ai grija sa pui uleiul treptat alternand cu lamaia, sa nu tai maioneza.Peste legumele tocate si reci se pune maioneza si se amecteca. Se lasa putina maioneza pentru ornat. Se condimenteaza cu putin piper si mustar dupa gust. Se pune salata in caserole, se intinde un strat subtire de maioneza peste care ornezi dupa imaginatie cu albusul fiert, gogosar, mazare, morcov etc. Nu pun castravete murat in salata pentru ca sotul meu are bila mai lenesa si in combinatia maioneza cu multe muraturi ii face probleme...Carne nu pun pentru ca asa-i place fiului meu...Am adaptat-o cerintelor ....dar e foarte gustoasa....Sarbatori fericite!
Se serveste rece dupa ce a stat in frigider in caserole cu capac neaparat.
Alte retete recomandate:
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii