Salata marocana zaalouk este o salata cu vinete ce poate fi servita ca aperitiv atat calda cat si rece.
Vinetele se spala si se usuca. Apoi se coc in cuptorul incins la 250°C aproximativ 45-50 minute. Le curatam de coaja si le lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le taiem cubulete.
Intr-o tigaje incindem uleiul de masline si apoi adaugam rosiile si usturoiul pisat. Amestecam bine. Adaugam boia de ardei, sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic 20 minute.
Apoi adaugam vinetele, coriandru si chimion. Lasam la fiert inca 15 minute.
Servim salata marocana calda sau rece ca aperitiv.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii