2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o furculita se se pune la
2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o furculita se se pune la feigider pentru 20 de minute. Separat, se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine un minut, pe foc mic. Se ia apoi de pe foc, se adauga vinul si zeama de legume. Se tine la foc mic pana se ingroasa. Se adauga galbenusurile, se caleste ceapa, usturoiul si prazul in uleiul incins 4-5 minute. Se adauga apoi mazarea si rosiile. Se incorporeaza jumatate din sos si se toarna in tava de tarta. Aluatul ramas se taie in fasii de 12 mm. Se aseaza fasiile in forma de zabrele deasupra tartei, presand marginile pentru a se lipi. Se ung cu lapte, apoi se introduce tarta in cuptorul incins si se lasa la rumenit aproximativ 30-35 minute. Se toarna sosul ramas intr-o tigaie si se incalzeste usor. Se adauga frisca lichida si putin din arpagic. Restul de arpagic ramas se presara peste tarta.
Tarta se serveste cu salata verde si sos. Alte retete: Friptura de vita la cuptor Ciorba radauteana Rulada de porc
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii