2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o furculita se se pune la
2 treimi din aluatul de tarta se intinde intr-o tava tapetata cu faina, iar restul de aluat se pune la rece. Se inteapa cu o furculita se se pune la feigider pentru 20 de minute. Separat, se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine un minut, pe foc mic. Se ia apoi de pe foc, se adauga vinul si zeama de legume. Se tine la foc mic pana se ingroasa. Se adauga galbenusurile, se caleste ceapa, usturoiul si prazul in uleiul incins 4-5 minute. Se adauga apoi mazarea si rosiile. Se incorporeaza jumatate din sos si se toarna in tava de tarta. Aluatul ramas se taie in fasii de 12 mm. Se aseaza fasiile in forma de zabrele deasupra tartei, presand marginile pentru a se lipi. Se ung cu lapte, apoi se introduce tarta in cuptorul incins si se lasa la rumenit aproximativ 30-35 minute. Se toarna sosul ramas intr-o tigaie si se incalzeste usor. Se adauga frisca lichida si putin din arpagic. Restul de arpagic ramas se presara peste tarta.
Tarta se serveste cu salata verde si sos. Alte retete: Friptura de vita la cuptor Ciorba radauteana Rulada de porc
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii