Pentru tarte cu legume drojdia se dizolva untr-ul bol cu putina apa si zaharul. Peste faina se adauga restul de apa cat sa se obtina un aluat lichid.
Pentru tarte cu legume drojdia se dizolva untr-ul bol cu putina apa si zaharul. Peste faina se adauga restul de apa cat sa se obtina un aluat lichid si se lasa sa se dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina ramasa impreuna cu o lingura cu ulei de masline, jumatate de lingurita de sare si piper dupa gust.
Se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Se intinde o foaie potrivit de groasa, se taie cercuri cu o cana si se aseaza in forme de tarte unse cu ulei si presarate cu faina.
Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se introduc in cuptorul incins si se coc la foc mediu 15-20 de minute. Se scot ci grija din forme, ca sa nu se rupa si se aseaza la racit pe un gratar de bucatarie.
Mozzarella se amestec impreuna cu ardeii taiati cubulete, oregano, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper si otet dupa gust.Se adauga maslinele, se amesteca si se pun in formele de tarta.
Pofta buna!
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii