Pentru tarte cu legume drojdia se dizolva untr-ul bol cu putina apa si zaharul. Peste faina se adauga restul de apa cat sa se obtina un aluat lichid.
Pentru tarte cu legume drojdia se dizolva untr-ul bol cu putina apa si zaharul. Peste faina se adauga restul de apa cat sa se obtina un aluat lichid si se lasa sa se dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina ramasa impreuna cu o lingura cu ulei de masline, jumatate de lingurita de sare si piper dupa gust.
Se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare, se acopera cu un servet si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.Se intinde o foaie potrivit de groasa, se taie cercuri cu o cana si se aseaza in forme de tarte unse cu ulei si presarate cu faina.
Se inteapa din loc in loc cu o furculita, se introduc in cuptorul incins si se coc la foc mediu 15-20 de minute. Se scot ci grija din forme, ca sa nu se rupa si se aseaza la racit pe un gratar de bucatarie.
Mozzarella se amestec impreuna cu ardeii taiati cubulete, oregano, rozmarin, usturoi, ulei, sare, piper si otet dupa gust.Se adauga maslinele, se amesteca si se pun in formele de tarta.
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii