Telina a la grec

Se curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se adauga apoi faina si se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr telina
  • 200 gr ceapa
  • 300 gr arpagic
  • 150 gr mazare
  • 2 legaturi verdeata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • 100 gr masline
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Se curata telina si se taie felii rotunde, care se prajesc pe rand in ulei. In uleiul ramas se caleste si ceapa maruntita. Se adauga apoi faina si se stinge cu apa. Se potriveste totul la gust de sare si piper, se adauga feliile de telina, arpagicul inabusit, maslinele oparite, mazarea fiarta, mararul tocat si se lasa totul la fiert 30 de minute. Se adauga dupa gust, zeama de lamaie.


Se serveste rece, presarata cu marar tocat marunt.

Alte aperitive:

Chiftele Piftie de curcan Ciuperci la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc