Telina gratinata

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp, se amesteca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 teline potrivit de mari
  • 1/2 I lapte
  • 1 lingura de faina
  • 50 g cascaval dat pe razatoare
  • 20 g unt
  • 1 lingura de bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5

minute.

Intre timp, se amesteca faina cu putin lapte rece.Restul laptelui se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, laptele se I

toarna treptat peste faina, amestecand continuu.

Cand sosul s-a ingrosat bine, se adauga pasta de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Dupa aceea, se ia vasul de pe foc si se adauga trei parti din cascavalul ras.

Se taie telina in patru,se asaza apoi intr-o forma termorezistenta si se toarna sosul. Deasupra se presara restul de cascaval ras si se pun bucatele mici de unt. Preparatul se coace 15 minute, in cuptorul bine incalzit in prealabil.
Pofta buna!

Alte retete de aperitive cu legume puteti vedea aici:

Spanac cu smantana

Mazare cu smantana

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc