Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp, se amesteca
Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5
minute.
Intre timp, se amesteca faina cu putin lapte rece.Restul laptelui se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, laptele se I
toarna treptat peste faina, amestecand continuu.
Cand sosul s-a ingrosat bine, se adauga pasta de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Dupa aceea, se ia vasul de pe foc si se adauga trei parti din cascavalul ras.
Se taie telina in patru,se asaza apoi intr-o forma termorezistenta si se toarna sosul. Deasupra se presara restul de cascaval ras si se pun bucatele mici de unt. Preparatul se coace 15 minute, in cuptorul bine incalzit in prealabil.
Pofta buna!
Alte retete de aperitive cu legume puteti vedea aici:
Spanac cu smantana
Mazare cu smantana
Ciuperci umplute

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii