Telina gratinata

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5 minute. Intre timp, se amesteca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 teline potrivit de mari
  • 1/2 I lapte
  • 1 lingura de faina
  • 50 g cascaval dat pe razatoare
  • 20 g unt
  • 1 lingura de bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune la fiert apa cu putina sare. Cand clocoteste, se adauga telina, curatata si bine spalata. Se lasa sa fiarba 5

minute.

Intre timp, se amesteca faina cu putin lapte rece.Restul laptelui se pune la fiert. Dupa ce da un clocot, laptele se I

toarna treptat peste faina, amestecand continuu.

Cand sosul s-a ingrosat bine, se adauga pasta de rosii, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Dupa aceea, se ia vasul de pe foc si se adauga trei parti din cascavalul ras.

Se taie telina in patru,se asaza apoi intr-o forma termorezistenta si se toarna sosul. Deasupra se presara restul de cascaval ras si se pun bucatele mici de unt. Preparatul se coace 15 minute, in cuptorul bine incalzit in prealabil.
Pofta buna!

Alte retete de aperitive cu legume puteti vedea aici:

Spanac cu smantana

Mazare cu smantana

Ciuperci umplute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori