Tort de legume

Tortul de legume te va scapa de monotonia unei mese pregatita pentru petrecere. Este o metoda minunata si delicioasa de a servi aperitive cu legume, sau pur si simplu garnitura langa friptura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de legume

Ingrediente

  • o vanata
  • un zucchini sau un dovlecel
  • 150g crema de branza
  • un ou
  • o lingura pesmet
  • o lingura parmezan ras – eu am folosit un inlocuitor de la Delaco
  • un varf de lingurita de ierburi (eu am pus busuioc si oregano)
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • un ardei gras rosu mare (optional)

Mod de preparare

Spalam dovlecelul si vanata si le taiem pe lung in felii cat mai egale si cat mai subtirele (4-5 mm). Le punem pe un fund si le presaram cu sare, apoi le lasam cam 15 minute sa "transpire". In acest mod scapam de o parte din amareala vinetelor, dar si de apa in exces pe care o contin dovleceii.

Cu un servetel stergem picaturile de apa, apoi ungem cu ulei toate feliile si le punem intr-o tigaie antiaderenta incinsa. Le lasam 2 minute pe o parte, le intoarcem si le mai lasam 2 minute pe partea cealalta apoi le scoatem din tigaie.
Intre timp am amestecat crema de branza, oul, parmezanul, pesmetul si condimentele.

Pentru o prezentare mai deosebita am folosit 2 forme patrate din inox, insa puteti prepara tortuletul si in tavi normale de pus la cuptor. Am uns cu ulei un vas de jena doar in zona celor 2 patrate, apoi am asezat primele felii de vanata – cele mai groase.
Am pus cam o lingura de branza pe care am intins-o bine… apoi am continuat cu un strat de dovlecei.

In total am avut mai multe straturi de vanata, pentru ca ea a fost mai mare. Vedeti voi cate straturi va ies, important este ca la final ultimul strat sa fie de branza.
Punem la cuptorul incins la 190 de grade pentru 20-25 de minute. Daca aveti un cuptor care coace tare in partea de sus e cel mai bine sa acoperiti cu un capac sau cu folie de aluminiu preparatul pentru primele 15 minute.

Acum vine partea optionala… Pentru un plus de culoare am folosit un ardei, pe care l-am copt. Apoi l-am curatat, l-am taiat in doua si l-am taiat astfel incat sa obtin un patrat cat o forma. Am pus ardeiul peste tortulete si am mai lasat la cuptor un minut, cat sa se incalzeasca ardeiul. Puteti servi simplu, cu un sos usor pe baza de iaurt, sau ca si garnitura pentru un preparat mai deosebit din carne.



Tortul de legume este minunat ca si garnitura deosebita. Reteta de tort de legume a fost propusa de IriA pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Biscuiti marmorati
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Biscuiti marmorati

1. Cele doua aluaturi se lucreaza separat. Pentru fiecare in parte, untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de...

Biscuiti marmorati
Tarta sarata cu rosii si masline
3
Aperitive cu branza

Tarta sarata cu rosii si masline

O reteta rapida, un aluat fraged si multa savoare.

Tarta sarata cu rosii si masline
Pizza vegetariana - de post
4
Paste si pizza

Pizza vegetariana - de post

Pizza vegetariana su de post este foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta trebuie intai pregatit blatul de pizza.

Pizza vegetariana - de post
Pasta de masline cu ceapa
5
Aperitive

Pasta de masline cu ceapa

Se oparesc maslinele, apoi se curata de samburi si se trec prin masina de tocat. Se adauga paine inmuiata si stoarsa si se...

Pasta de masline cu ceapa
Parteneri
Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci
Bucataras.RO

Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci

Am avut o bucata de piept de pui fiert,niste ciuperci si am decis sa fac acest deliciu. CLATITE RUMENITE, CU DRAGOSTE PREGATITE

Clatite umplute cu piept de pui si ciuperci
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga