Tort de legume

Tortul de legume te va scapa de monotonia unei mese pregatita pentru petrecere. Este o metoda minunata si delicioasa de a servi aperitive cu legume, sau pur si simplu garnitura langa friptura.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de legume

Ingrediente

  • o vanata
  • un zucchini sau un dovlecel
  • 150g crema de branza
  • un ou
  • o lingura pesmet
  • o lingura parmezan ras – eu am folosit un inlocuitor de la Delaco
  • un varf de lingurita de ierburi (eu am pus busuioc si oregano)
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • un ardei gras rosu mare (optional)

Mod de preparare

Spalam dovlecelul si vanata si le taiem pe lung in felii cat mai egale si cat mai subtirele (4-5 mm). Le punem pe un fund si le presaram cu sare, apoi le lasam cam 15 minute sa "transpire". In acest mod scapam de o parte din amareala vinetelor, dar si de apa in exces pe care o contin dovleceii.

Cu un servetel stergem picaturile de apa, apoi ungem cu ulei toate feliile si le punem intr-o tigaie antiaderenta incinsa. Le lasam 2 minute pe o parte, le intoarcem si le mai lasam 2 minute pe partea cealalta apoi le scoatem din tigaie.
Intre timp am amestecat crema de branza, oul, parmezanul, pesmetul si condimentele.

Pentru o prezentare mai deosebita am folosit 2 forme patrate din inox, insa puteti prepara tortuletul si in tavi normale de pus la cuptor. Am uns cu ulei un vas de jena doar in zona celor 2 patrate, apoi am asezat primele felii de vanata – cele mai groase.
Am pus cam o lingura de branza pe care am intins-o bine… apoi am continuat cu un strat de dovlecei.

In total am avut mai multe straturi de vanata, pentru ca ea a fost mai mare. Vedeti voi cate straturi va ies, important este ca la final ultimul strat sa fie de branza.
Punem la cuptorul incins la 190 de grade pentru 20-25 de minute. Daca aveti un cuptor care coace tare in partea de sus e cel mai bine sa acoperiti cu un capac sau cu folie de aluminiu preparatul pentru primele 15 minute.

Acum vine partea optionala… Pentru un plus de culoare am folosit un ardei, pe care l-am copt. Apoi l-am curatat, l-am taiat in doua si l-am taiat astfel incat sa obtin un patrat cat o forma. Am pus ardeiul peste tortulete si am mai lasat la cuptor un minut, cat sa se incalzeasca ardeiul. Puteti servi simplu, cu un sos usor pe baza de iaurt, sau ca si garnitura pentru un preparat mai deosebit din carne.



Tortul de legume este minunat ca si garnitura deosebita. Reteta de tort de legume a fost propusa de IriA pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Burek cu branza sarata
1
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
2
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
3
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
4
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Reteta de prajitura cu cafea si bailey's
Bucataras.RO

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's

V-am adus o Reteta de prajitura cu cafea si bailey's foarte gustoasa, in special pentru iubitorii de cafea...fina si foarte...

Reteta de prajitura cu cafea si bailey's
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate