Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Torta Pasqualina sau Tarta festiva cu spanac este o reteta delicioasa. Pentru aceasta reteta de tarta cu spanac aveti nevoie de spanac proaspat, ceapa verde, faina, oua,aluat de tarta si suc de lamaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Torta Pasqualina,Tarta festiva cu spanac

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 500 g de faina
  • 200 g de unt la temperatura camerei (puteti folosi margarina)
  • 50 ml de iaurt
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • Umplutura:
  • 6 oua
  • 1 si 1/2 kg de spanac proaspat
  • 3 linguri de ulei
  • 200 ml de smantana
  • 1 ceapa potrivita
  • uscata
  • 1 legatura de ceapa verde
  • sare
  • piper
  • suc de lamaie.

Mod de preparare

Se amesteca untul moale cu sarea, iaurtul, galbenusul si oul intreg. Se adauga faina, praful de copt si se framanta usor, pana la obtinerea unui aluat omogen. Se pune aluatul obtinut in folie de plastic si se pastreaza la rece cca. 1 ora, timp in care se prepara umplutura. Se spala si curata spanacul, apoi se fierbe timp de 15 minute, dupa care se scurge, si se toaca marunt. Intr-o cratita se incinge ulei si se caleste ceapa tocata marunt, timp de 2-3 min.

Se adauga spanacul. Se amesteca si se lasa 15 minute, adaugand cate putina apa, nu foarte multa, atat cat sa nu se prinda si ceapa sa se inmoaie bine. Se opreste focul, se adauga smantana, sare si piper dupa gust, eventual se stoarce si zeama de lamaie daca se doreste ca spanacul sa fie mai acrisor. Se impart aluatul in doua bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat cu sucitorul, pana cand se obtini 2 foi subtiri. Se asaza una dintre foi intr-o forma rotunda unsa in prealabil cu unt. Se pune umplutura de spanac in tava in care a fost intinsa foaia de aluat si cu ajutorul unui polonic mai mic sau a unei linguri se fac 6 causuri. Se sparg ouale si se asaza in aceste causuri. Cinci pe margini si unul in centru. Se acopera cu cealalta foaie si se unge cu galbenus amestecat cu lapte. Apoi se inteapa cu un pai in mai multe locuri, ca sa nu se umfle. Se da la cuptorul incins la 170 - 180 de grade C pentru 40 de minute.


Tarta poate fi servita atat calda cat si rece. Daca doriti puteti sa serviti cu un sos de branza ori de iaurt
Reteta propusa de Gabi Cara Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu iaurt
1
Prajituri

Placinta cu iaurt

Se bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...

Placinta cu iaurt
Aluat pizza
2
Paste si pizza

Aluat pizza

Se framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...

Aluat pizza
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
3
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Visine facute dulceata
Bucataras.RO

Visine facute dulceata

Chiar daca preferata mea este dulceata de cirese amare, cum nu gasesc asa ceva aici (In jud. Constanta), am pregatit dulceata...

Visine facute dulceata
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa