Vinete umplute

Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe harti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete potrivit de mari
  • 150 g carne tocata
  • 5 rosii
  • 5 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 150 ml ulei
  • 150 ml vin alb
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • 1 legatura de cimbru proaspat
  • tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime.

Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe hartie pergament, pentru a se scurge.

Se spala patru rosii, se oparesc, se decojesc, apoi se taie

cubulete.

Ceapa, usturoiul, patrunjelul si cimbrul se toaca marunt.

Acestea se amesteca apoi cu carnea tocata si se

condimenteaza dupa gust.

Compozitia se caleste in putin ulei incins, dupa care se adauga 1/4 cana de apa si se lasa sa lasa la foc potrivit 15-20 de minute, pana scade sosul.

Se scurg vinetele, presandu-le usor, apoi se spala si se lasa din nou pe hartie pergament.

Se umplu cu compozitia preparata anterior, se decoreaza cu cateva felii de rosii, se stropesc cu putin ulei si se pun intr-o tava unsa cu ulei.

Se stropesc cu vin.

Se introduc la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 50 de minute, la foc potrivit, stropindu-se din cand in cand cu vin.
Se servesc imediat.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Prajitura Mena
3
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena
Tocana de legume cu dovlecei
4
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese