Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime. Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe harti
Se spala vinetele, se indeparteaza codita si se taie in doua, pe lungime.
Se presara in interior cu putina sare si se lasa o jumatate de ora pe hartie pergament, pentru a se scurge.
Se spala patru rosii, se oparesc, se decojesc, apoi se taie
cubulete.
Ceapa, usturoiul, patrunjelul si cimbrul se toaca marunt.
Acestea se amesteca apoi cu carnea tocata si se
condimenteaza dupa gust.
Compozitia se caleste in putin ulei incins, dupa care se adauga 1/4 cana de apa si se lasa sa lasa la foc potrivit 15-20 de minute, pana scade sosul.
Se scurg vinetele, presandu-le usor, apoi se spala si se lasa din nou pe hartie pergament.
Se umplu cu compozitia preparata anterior, se decoreaza cu cateva felii de rosii, se stropesc cu putin ulei si se pun intr-o tava unsa cu ulei.
Se stropesc cu vin.
Se introduc la cuptor (incalzit in prealabil) pentru 50 de minute, la foc potrivit, stropindu-se din cand in cand cu vin.
Se servesc imediat.
Pofta buna!
Alte retete culinare gasiti aici:
Salata de vinete cu maioneza
Vinete umplute cu carne
Vinete coapte
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii