Briose cu oua de prepelita

Briose cu oua de prepelita este un aperitiv rapid, delicios si aratos. Briosele aperitiv cu oua de prepelita sunt delicioase.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Briose cu oua de prepelita

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 1 praf de copt
  • 12 oua prepelita
  • 1 ou de gaina
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 100g mozarella
  • pentru uns: 1 galbenus spart in 2 linguri lapte
  • cascaval ras

Mod de preparare

Fierbi tari ouale de prepelita, le lasi sa se raceasca si apoi le cojesti.
Intr-un bol mixezi oul de gaina cu untul topit si o lingurita de sare. Incorporezi praful de copt si faina cernuta, alternand cu laptele. Vei obtine o compozitie consistenta. Incorporezi si ardeiul gras si mozarella taiate cubulete. Pui o lingura din compozitie in formele de briose, adaugi un ou de prepelita si completezi cu o lingura de compozitie. Introduci briosele in cuptorul preincalzit si cand sunt aproape gata, dupa vreo 25 minute, le scoti si le ungi pe deasupra cu un galbenus de ou spart in 2 linguri lapte, pui putin cascaval ras si mai lasi la cuptor circa 5 minute.
Faci testul cu scobitoarea. Cand sunt gata scoate-le si lasa-le la racit pe un gratar metalic.

Functiile care ma atrag cel mai mult la Philips Multicooker sunt fierberea inabusita si coacerea.


Briosele aperitiv cu oua de prepelita se servesc atat calde cat si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc