Aluat: Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana. Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana
Aluat:
Eu am folosit masina de paine pentru aluat, dar se poate foarte bine framanta si cu mana.
Se pune in urmatoarea ordine in masina de paine: sana, untul topit, oul, sare, zahar, faina care acopera tot si drojdia.
Cele care vor framanta aluatul cu mana, vor face in felul urmator:
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora, sau pana isi dubleza volumul.
Umplutura:
Kaiser-ul taiat cubulete se topeste intr-o tigaie, se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Aluatul bine crescut se imparte in 16 bucati apoi se modeleaza ca niste chiftelute; pe fiecare se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se la sa sa mai cresca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade Celsius.
Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta . Se coc circa 20 min.
Reteta propusa de Gabi Cara
Se servesc calde sau reci.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii