Cosuletul cu salata de Paste este un aperitiv deosebit perfect pentru orice ocazie festiva. Poate fi umplut cu o salata aperitiv usoara sau cu oua :).
Amestecam faina cu drojdia uscata si cu celelalte ingrediente in afara de lapte. Apoi punem laptele cald, putin cate putin, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam apoi aluatul la cald sa isi dubleze volumul.
Invelim un castron termorezistent in hartie de copt. Modelam aluatul ca sa rezulte un fel de cos, apoi il dam cu ou batut. Din restul de aluat eu am facut o paine. Am copt “cosuletul” la 180 de grade pana cand a prins culoare (atentie, se face mult mai repede decat painea, impletitura fiind subtire). Dupa ce s-a racit l-am scos de pe forma.
Spalam bine frunzele de spanac, daca avem mai mari le si taiem. Taiem si rosiile, ridichile si branza. Oul il curatam, il taiem in jumatate in zig-zag , scoatem galbenusul si punem in locul lui icrele. Taiem mararul si il amestecam cu smantana, uleiul, sarea si zeama de lamaie.
Legumele cu branza se servesc in cosulet, cu oul cu icre in mijloc si dressing langa. pentru un meniu complet se serveste cu frigarui de miel.
Reteta de cosulet cu salata de Paste a fost propusa de IriA pe forum culinar.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseO alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...
Ciuperci sote IIPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii