Cosulet cu salata de Paste

Cosuletul cu salata de Paste este un aperitiv deosebit perfect pentru orice ocazie festiva. Poate fi umplut cu o salata aperitiv usoara sau cu oua :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cosulet cu salata de Paste

Ingrediente

  • Ingrediente “cosulet” (am folosit din aluat si pentru o paine):
  • 500 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • o lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 50 ml apa
  • 250- 300 ml lapte caldut (in functie de cat absoarbe faina
  • sa iasa un aluat nu foarte tare)
  • ou batut pentru uns
  • Ingrediente salata:
  • 2 maini din frunzele cele mai tinere si frumoase de spanac pe care le puteti gasi
  • 3-4 ridichi
  • 2 rosii
  • 100 g branza feta
  • un ou fiert
  • o lingura icre de pastrav sau de somon
  • Ingrediente dressing:
  • 100 g smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • marar cat ne place
  • sare

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata si cu celelalte ingrediente in afara de lapte. Apoi punem laptele cald, putin cate putin, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam apoi aluatul la cald sa isi dubleze volumul.

Invelim un castron termorezistent in hartie de copt. Modelam aluatul ca sa rezulte un fel de cos, apoi il dam cu ou batut. Din restul de aluat eu am facut o paine. Am copt “cosuletul” la 180 de grade pana cand a prins culoare (atentie, se face mult mai repede decat painea, impletitura fiind subtire). Dupa ce s-a racit l-am scos de pe forma.

Spalam bine frunzele de spanac, daca avem mai mari le si taiem. Taiem si rosiile, ridichile si branza. Oul il curatam, il taiem in jumatate in zig-zag , scoatem galbenusul si punem in locul lui icrele. Taiem mararul si il amestecam cu smantana, uleiul, sarea si zeama de lamaie.


Legumele cu branza se servesc in cosulet, cu oul cu icre in mijloc si dressing langa. pentru un meniu complet se serveste cu frigarui de miel.

Reteta de cosulet cu salata de Paste a fost propusa de IriA pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Mâncare de năut cu pui și stafide
Bucataras.RO

Mâncare de năut cu pui și stafide

De curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...

Mâncare de năut cu pui și stafide
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise