Cosuletul cu salata de Paste este un aperitiv deosebit perfect pentru orice ocazie festiva. Poate fi umplut cu o salata aperitiv usoara sau cu oua :).
Amestecam faina cu drojdia uscata si cu celelalte ingrediente in afara de lapte. Apoi punem laptele cald, putin cate putin, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam apoi aluatul la cald sa isi dubleze volumul.
Invelim un castron termorezistent in hartie de copt. Modelam aluatul ca sa rezulte un fel de cos, apoi il dam cu ou batut. Din restul de aluat eu am facut o paine. Am copt “cosuletul” la 180 de grade pana cand a prins culoare (atentie, se face mult mai repede decat painea, impletitura fiind subtire). Dupa ce s-a racit l-am scos de pe forma.
Spalam bine frunzele de spanac, daca avem mai mari le si taiem. Taiem si rosiile, ridichile si branza. Oul il curatam, il taiem in jumatate in zig-zag , scoatem galbenusul si punem in locul lui icrele. Taiem mararul si il amestecam cu smantana, uleiul, sarea si zeama de lamaie.
Legumele cu branza se servesc in cosulet, cu oul cu icre in mijloc si dressing langa. pentru un meniu complet se serveste cu frigarui de miel.
Reteta de cosulet cu salata de Paste a fost propusa de IriA pe forum culinar.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii