Cosulet cu salata de Paste

Cosuletul cu salata de Paste este un aperitiv deosebit perfect pentru orice ocazie festiva. Poate fi umplut cu o salata aperitiv usoara sau cu oua :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cosulet cu salata de Paste

Ingrediente

  • Ingrediente “cosulet” (am folosit din aluat si pentru o paine):
  • 500 g faina
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 2 lingurite sare
  • o lingura zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite busuioc uscat
  • 50 ml apa
  • 250- 300 ml lapte caldut (in functie de cat absoarbe faina
  • sa iasa un aluat nu foarte tare)
  • ou batut pentru uns
  • Ingrediente salata:
  • 2 maini din frunzele cele mai tinere si frumoase de spanac pe care le puteti gasi
  • 3-4 ridichi
  • 2 rosii
  • 100 g branza feta
  • un ou fiert
  • o lingura icre de pastrav sau de somon
  • Ingrediente dressing:
  • 100 g smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • marar cat ne place
  • sare

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata si cu celelalte ingrediente in afara de lapte. Apoi punem laptele cald, putin cate putin, pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Lasam apoi aluatul la cald sa isi dubleze volumul.

Invelim un castron termorezistent in hartie de copt. Modelam aluatul ca sa rezulte un fel de cos, apoi il dam cu ou batut. Din restul de aluat eu am facut o paine. Am copt “cosuletul” la 180 de grade pana cand a prins culoare (atentie, se face mult mai repede decat painea, impletitura fiind subtire). Dupa ce s-a racit l-am scos de pe forma.

Spalam bine frunzele de spanac, daca avem mai mari le si taiem. Taiem si rosiile, ridichile si branza. Oul il curatam, il taiem in jumatate in zig-zag , scoatem galbenusul si punem in locul lui icrele. Taiem mararul si il amestecam cu smantana, uleiul, sarea si zeama de lamaie.


Legumele cu branza se servesc in cosulet, cu oul cu icre in mijloc si dressing langa. pentru un meniu complet se serveste cu frigarui de miel.

Reteta de cosulet cu salata de Paste a fost propusa de IriA pe forum culinar.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la

Lasagna cu dovlecei, vinete, parmezan si cascaval afumat
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Chiftele de cartofi cu dovlecel
2
Romania

Chiftele de cartofi cu dovlecel

Chiftelele de cartofi cu dovlecel sunt excelente pentru o cina usoara.

Chiftele de cartofi cu dovlecel
Tocana de legume cu dovlecei
3
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu cirese
4
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese
Prajitura Mena
5
Romania

Prajitura Mena

Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...

Prajitura Mena