Ochiuri pe mazare si carote

Se fierbe mazarea in putina apa cu unt. Se aleg carote mici, se rad de coaja, se spala si se fierb. Se fac ochiuri in apa. Pe un platou dreptunghiular

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 kg mazare
  • 50 gr unt
  • 500 gr carote

Mod de preparare

Se fierbe mazarea in putina apa cu unt. Se aleg carote mici, se rad de coaja, se spala si se fierb. Se fac ochiuri in apa. Pe un platou dreptunghiular se aranjeaza mazarea, pe margine se pun carotele stropite cu unt fierbinte si deasupra, peste mazare, se aranjeaza ochiurile fierte si stropite cu putin unt.
Se servesc calde.

Alte retete:

Ciuperci umplute

Zacusca

Mancare de mazare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci