Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry

Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry este un mod ideal de a incepe o zi incarcata de lucru, pentru ca iti asigura cu succes nutrientii de care ai nevoie dar si pentru ca este sanatoasa si delicioasa.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 2 oua
  • 6-7 rosii cherry
  • 50-60 g cascaval sau branza cheddar – eu am folosit cascaval
  • o felie de unt (25 g)
  • 2-3 crengute de busuioc proaspat sau o lingurita de busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Ouale se bat intr-un castronel impreuna cu un praf de sare si unul de piper.
Rosiile se spala si se taie in sferturi.
Intr-o tigaie se incinge la foc mediu o lingura de ulei de masline si apoi se adauga untul, rosiile cherry, un praf de sare si unul de piper. Se joaca usor toate in tigaie pana cand untul se topeste si se intinde in toata tigaia.
Daca aveti busuioc uscat, acesta se adauga la ouale batute si se amesteca. Daca aveti busuioc proaspat, frunzele se adauga intregi odata cu rosiile cherry in tigaie si se calesc impreuna cu ele.
Rosiile se calesc cam un minut, dupa care se adauga imediat ouale batute. Tigaia se joaca usor, astfel ca ouale sa se intinda pe toata suprafata ei si sa inglobeze toate rosiile. Cand incepe sa se intareasca pe margini, dar inca este ou crud deasupra, se presara cascavalul ras. Acesta se pune mai mult pe mijloc, deci se evita presararea lui pe marginile omletei. Eu am avut un cascaval de casa, dar, fiind ceva mai moale, nu am putut sa il rad, asa ca l-am maruntit intre degete.
Imediat, cu ajutorul unei spatule, omleta se impatureste in doua si se lasa sa se prajeasca in continuare. Cand pe partea de dedesubt capata o culoare spre auriu inchis, se ia de pe foc si se pune pe farfurie cu o spatula mare, sau se lasa efectiv sa lunece din tigaie.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Omleta cu cascaval, busuioc si rosii cherry se serveste calda la micul dejun.
Se poate orna cu diverse verdeturi, orice aveti la indemana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Clatite cu dulceturi
Bucataras.RO

Clatite cu dulceturi

Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...

Clatite cu dulceturi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos