Omleta cu peste si sos de unt

Se iau doi lapti de crap bine spalati si se tin 5 minute pe foc in apa care clocoteste, se ia apoi o bucata de ton sau, in lipsa, alt peste fara oase

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru omleta: 6-8 oua
  • 2 linguri unt
  • 2 lapti de crap
  • 100 g peste proaspat sau o cutie sardele sau conserva de ton
  • o ceapa tocata
  • sare
  • Pentru sos: o lingura unt
  • o lingura patrunjel tocat
  • o lamaie

Mod de preparare

Se iau doi lapti de crap bine spalati si se tin 5 minute pe foc in apa care clocoteste, se ia apoi o bucata de ton sau, in lipsa, alt peste fara oase sau sardele. Se toaca marunt, impreuna cu laptii, amestecandu-i bine. Se adauga o ceapa foarte fin tocata. Se pune totul intr-o craticioara cu o bucatica de unt proapsat si se face un sote, adica se inabusa toate in unt. Intr-o craticioara, la foc foarte mic, se pune sa se topeasca, fara sa fiarba, o alta bucatica de unt, foarte proaspat, in care se pune o lingura plina de patrunjel verde tocat fin si zeama unei lamai. Se pune acest sos in farfuria in care se va servi omleta, dar deocamdata se lasa in gura cuptorului, sa stea la cald.

Se face omleta, amestecand ouale cu soteul de lapti si de ton. Se coace cu grija sa nu se prinda si sa nu se arda, sa nu se rascuceasca. Trebuie sa aiba o forma lunguiata, sa fie destul de moale inauntru si totusi densa si rumena, cat trebuie. Se trece imediat pe farfuria pregatita dinainte, asezand-o frumos peste sosul de unt si servind-o imediat.

Laptii si tonul nu trebuie sa fiarba, caci ar risca sa se intareasca si nu s-ar mai amesteca bine cu ouale. Farfuria trebuie sa fie adanca, pentru ca sosul as se poata strange la fund si sa poata fi servit cu lingura. Farfuria trebuie sa fie incalzita pentru a nu lua toata caldura omletei, care trebuie sa topeasca untul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase

Ce gatim cu vinete - 20 de retete savuroase
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

E o mâncărică foarte simplă şi rapidă în care am încercat să îmbin nişte legume pe care nu le mâncăm foarte des,...

Mancarica de legume gratinata
Dulceata de afine

Dulceata de afine

Un deliciu ,plin de culoare! Pentru concurs ,,toamna se numara borcanele"

Dulceata de afine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Salata de iarna
2
Romania

Salata de iarna

Se spala si se curata foarte bine legumele, apoi se dau pe o razatoare mica. La fel se procedeaza cu merele. Se combina cu...

Salata de iarna
Gogosari in sos
3
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Romania

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Ardei iuti la otet
5
Romania

Ardei iuti la otet

Acestia sunt preferatii mei! Aleg mereu ardei rosii, carnosi si foarte iuti!

Ardei iuti la otet