Oua fierte tari

Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 ling

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • apa pana le acopera
  • 1 lingura de sare/litru de apa
  • 1/2 pumn de ceapa rosie
  • pentru gurmanzi

Mod de preparare

Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 lingura de sare/litru de apa si le fierbem sub capac, timp de 7 minute, socotite din momentul in care apa da in clocot. Apoi le scoatem cu o lingura si le clatim sub jet de apa rece, dupa care inderpam coaja. Dac nu le decojim imediat, le punem in apa rece pana la racire completa. Ouale se curata mai usor daca incepem de la capatul turtit sau spargem ambele capete si rulam oul pe masa. Se indeparteaza coaja si pielita din interior. Dac nu reusim astfel, ouale sparte le punem inapoi in apa, iar apa patrunsa sub coaja va indeparta coaja mai usor. Cojile oualor mai vechi se indeparteaza cel mai usor.

Se pot pregati si oua fierte moi, dupa reteta de mai sus, cu deosebirea ca timpul de fierbere este de 3 minute iar ouale se pun in apa clocotita. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, intrucat coaja lor crapa daca sunt scoase direct din frigider. Grmanzi adauga in apa si 1/2 pumn de ceapa rosie, astfel ouale sa fie mai gustoase. Sa avem grija, insa, ca ceapa rosie va colora si vasul, nu numai cojile.
Alte retete recomandate:

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Chiftelute dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia