Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 ling
Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 lingura de sare/litru de apa si le fierbem sub capac, timp de 7 minute, socotite din momentul in care apa da in clocot. Apoi le scoatem cu o lingura si le clatim sub jet de apa rece, dupa care inderpam coaja. Dac nu le decojim imediat, le punem in apa rece pana la racire completa. Ouale se curata mai usor daca incepem de la capatul turtit sau spargem ambele capete si rulam oul pe masa. Se indeparteaza coaja si pielita din interior. Dac nu reusim astfel, ouale sparte le punem inapoi in apa, iar apa patrunsa sub coaja va indeparta coaja mai usor. Cojile oualor mai vechi se indeparteaza cel mai usor.
Se pot pregati si oua fierte moi, dupa reteta de mai sus, cu deosebirea ca timpul de fierbere este de 3 minute iar ouale se pun in apa clocotita. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, intrucat coaja lor crapa daca sunt scoase direct din frigider. Grmanzi adauga in apa si 1/2 pumn de ceapa rosie, astfel ouale sa fie mai gustoase. Sa avem grija, insa, ca ceapa rosie va colora si vasul, nu numai cojile.
Alte retete recomandate:
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Chiftelute dovlecei
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....
Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii