Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 ling
Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 lingura de sare/litru de apa si le fierbem sub capac, timp de 7 minute, socotite din momentul in care apa da in clocot. Apoi le scoatem cu o lingura si le clatim sub jet de apa rece, dupa care inderpam coaja. Dac nu le decojim imediat, le punem in apa rece pana la racire completa. Ouale se curata mai usor daca incepem de la capatul turtit sau spargem ambele capete si rulam oul pe masa. Se indeparteaza coaja si pielita din interior. Dac nu reusim astfel, ouale sparte le punem inapoi in apa, iar apa patrunsa sub coaja va indeparta coaja mai usor. Cojile oualor mai vechi se indeparteaza cel mai usor.
Se pot pregati si oua fierte moi, dupa reteta de mai sus, cu deosebirea ca timpul de fierbere este de 3 minute iar ouale se pun in apa clocotita. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, intrucat coaja lor crapa daca sunt scoase direct din frigider. Grmanzi adauga in apa si 1/2 pumn de ceapa rosie, astfel ouale sa fie mai gustoase. Sa avem grija, insa, ca ceapa rosie va colora si vasul, nu numai cojile.
Alte retete recomandate:
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
Chiftelute dovlecei
Prajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaE o toamna tarzie, perfecta pentru supe calde si delicioase. Pentru ca ador dovleacul, dar si ciupercile, si pentru ca mi-am...
Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure• scoateti samburii din prunele proaspete si mixatii-le impreuna cu menta proaspata• puneti vinul la redus pe foc, impreuna
Rulada de porc cu sos picant de pruneAdor pestele iar de când am descoperit aceasta reteta am renunțat sa mai cumpăr conserve din comerț.
Conserva de peste cu legume pentru iarnaPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarPricomigdale cu nuca este o reteta de prajitura delicioasa. Pentru a pregati aceasta reteta de pricomigdale trebuie sa...
Pricomigdale cu nucaCe-ar fi sa pregatesti in dimineata asta ceva dulce pentru micul dejun? Pui alaturi o cana de cafea sau un pahar cu lapte si...
Gogosi rapide pentru micul dejun - Reteta videoKotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.
KotlovinaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii