Oua fierte tari

Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 ling

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • apa pana le acopera
  • 1 lingura de sare/litru de apa
  • 1/2 pumn de ceapa rosie
  • pentru gurmanzi

Mod de preparare

Se spala temeinic fiecare ou cu apa calda, apoi le punem la fiert intr-un vas cu pereti subtiri, dupa ce am turnat apa pana le acopera. Adaugam 1 lingura de sare/litru de apa si le fierbem sub capac, timp de 7 minute, socotite din momentul in care apa da in clocot. Apoi le scoatem cu o lingura si le clatim sub jet de apa rece, dupa care inderpam coaja. Dac nu le decojim imediat, le punem in apa rece pana la racire completa. Ouale se curata mai usor daca incepem de la capatul turtit sau spargem ambele capete si rulam oul pe masa. Se indeparteaza coaja si pielita din interior. Dac nu reusim astfel, ouale sparte le punem inapoi in apa, iar apa patrunsa sub coaja va indeparta coaja mai usor. Cojile oualor mai vechi se indeparteaza cel mai usor.

Se pot pregati si oua fierte moi, dupa reteta de mai sus, cu deosebirea ca timpul de fierbere este de 3 minute iar ouale se pun in apa clocotita. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, intrucat coaja lor crapa daca sunt scoase direct din frigider. Grmanzi adauga in apa si 1/2 pumn de ceapa rosie, astfel ouale sa fie mai gustoase. Sa avem grija, insa, ca ceapa rosie va colora si vasul, nu numai cojile.
Alte retete recomandate:

Dovlecei umpluti

Ciorba radauteana

Chiftelute dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ciuperci sote II
Bucataras.RO

Ciuperci sote II

O alta varianta de ciuperci sote pe care am incercat-o este cu morcov si ierburi aromatice. Gustul este la fel de bun fata de...

Ciuperci sote II
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise