Oua prajite in aluat

Pentru ouale prajite in aluat se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Din timp se pregateste astfel aluatul in care vor fi prajite ouale.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 1 albus
  • 100 g faina
  • 1 paharel apa calda
  • drojdie cat o aluna
  • sare
  • 200 g ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Pentru ouale prajite in aluat se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Din timp se pregateste astfel aluatul in care vor fi prajite ouale: se cerne faina intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune o lingurita de ulei, un varf de cutit de sare si un paharel de vin cu apa caldicica in care s-a muiat drojdla. Se amesteca cu furculita pana se obtine un aluat fara cocolosi, subtire ca o smantana (cantitatea de apa depinde de calitatea fainii). Se acopera cu o farfurie si se lasa sa dospeasca la loc cald 2 — 3 ore. Cu putin inainte de intrebuintare, se adauga un albus batut spuma; in aceasta pasta se pun pe rand jumatatile de ou, cautand sa fie acoperite cu aluat, se scot si se prajesc intr-o cratita cu ulei, sau cu ulei amestecat cu untura, bine incins. Se scot pe farfurie si se servesc cu salata verde. Uleiul ramas de la prajit se intrebuinteaza la alte mancari.


Ouale prajite in aluat se servesc cu salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide