Pentru ouale prajite in aluat se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Din timp se pregateste astfel aluatul in care vor fi prajite ouale.
Pentru ouale prajite in aluat se fierb ouale tari, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Din timp se pregateste astfel aluatul in care vor fi prajite ouale: se cerne faina intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune o lingurita de ulei, un varf de cutit de sare si un paharel de vin cu apa caldicica in care s-a muiat drojdla. Se amesteca cu furculita pana se obtine un aluat fara cocolosi, subtire ca o smantana (cantitatea de apa depinde de calitatea fainii). Se acopera cu o farfurie si se lasa sa dospeasca la loc cald 2 — 3 ore. Cu putin inainte de intrebuintare, se adauga un albus batut spuma; in aceasta pasta se pun pe rand jumatatile de ou, cautand sa fie acoperite cu aluat, se scot si se prajesc intr-o cratita cu ulei, sau cu ulei amestecat cu untura, bine incins. Se scot pe farfurie si se servesc cu salata verde. Uleiul ramas de la prajit se intrebuinteaza la alte mancari.
Ouale prajite in aluat se servesc cu salata verde.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiEu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouBucatarasul a lansat o provocare/concurs cum ca sa-i facem lu’domnu’ politist Godina o reteteta cu dedicatie,...
Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L DigitalOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii