Oua rascoapte cu sos picant

Oua rascoapte cu sos picant reprezinta un aperitiv delicios, potrivit pentru mesele de pranz. E o reteta pentru toate gusturile.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar
  • 100 g ulei
  • 2 castraveti murati in otet
  • Un varf de lingurita sare

Mod de preparare

Va prezentam un aperitiv deosebit, oua rascoapte cu sos picant. Se fierb ouale tari. Cand sunt reci, se curata de coaja, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu ou in felul urmator: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn pana s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga putin cate putin ulei. Cand sosul este gata, se adauga 2 — 3 castraveti in otet si capetele de albus rascoapte, toate taiate foarte marunt. Se potriveste de sarat si de acru. Este bine ca sosul sa fie putin mai sarat. Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie, iar imprejur se pun foi de salata verde si felii de ridichi. In sos se poate adauga si putin otet. Astfel, delicioasele oua rascoapte cu sos picant sunt pregatite pentru deliciul invitatilor dumneavoastra.


Oua rascoapte cu sos picant reprezinta un aperitiv potrivit pentru mesele de pranz. E un adevarat deliciu care va trezi apetitul culinar al oaspetilor dumneavoastra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta

Varza cu ardei copti si mamaliguta
Gutui cu carne de pui

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Gutui cu carne de pui
1
Mancaruri cu carne

Gutui cu carne de pui

De cate ori pregatesc aceasta mancare, imi aminteste de mama cum o pregatea si cum toata casa este invadata de acest miros al...

Gutui cu carne de pui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Aluat dulce pentru placinta
3
Aluaturi

Aluat dulce pentru placinta

Aceasta reteta de aluat pentru placinta poate fi folosita la orice placinta cu fructe sau umplutura de bezea sau creme...

Aluat dulce pentru placinta
Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
4
Bebelusi > 12 luni

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare

• puneti in mini-tocatorul de la blender vertical Breville Hand Blender pieptul de pui taiat cuburi, morcovul si cartoful...

Chiftelute de pui la cuptor si piure de mazare
Prajitura cu mere, budinca si foietaj
5
Prajituri

Prajitura cu mere, budinca si foietaj

O reteta delicioasa cu mere care se gasesc pe tot parcursul anului nu doar primavara, deci desertul rapid si bun gata de...

Prajitura cu mere, budinca si foietaj
Parteneri
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia