Oua rascoapte cu sos picant

Oua rascoapte cu sos picant reprezinta un aperitiv delicios, potrivit pentru mesele de pranz. E o reteta pentru toate gusturile.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingurita mustar
  • 100 g ulei
  • 2 castraveti murati in otet
  • Un varf de lingurita sare

Mod de preparare

Va prezentam un aperitiv deosebit, oua rascoapte cu sos picant. Se fierb ouale tari. Cand sunt reci, se curata de coaja, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu ou in felul urmator: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn pana s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga putin cate putin ulei. Cand sosul este gata, se adauga 2 — 3 castraveti in otet si capetele de albus rascoapte, toate taiate foarte marunt. Se potriveste de sarat si de acru. Este bine ca sosul sa fie putin mai sarat. Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie, iar imprejur se pun foi de salata verde si felii de ridichi. In sos se poate adauga si putin otet. Astfel, delicioasele oua rascoapte cu sos picant sunt pregatite pentru deliciul invitatilor dumneavoastra.


Oua rascoapte cu sos picant reprezinta un aperitiv potrivit pentru mesele de pranz. E un adevarat deliciu care va trezi apetitul culinar al oaspetilor dumneavoastra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori