Oua "Ratusca"

Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin sita, cu uleiul, mustarul,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 lingura de ulei
  • putin mustar
  • 50 gr. sunca presata
  • sare
  • Pentru ornat: 100 gr. branza de burduf
  • 2-3 masline
  • 1 gogosar
  • 12 bobite de piper
  • 2-3 fire de patrunjel
  • 3-4 frunze de salata verde

Mod de preparare

Se fierb ouale. Se decojesc. Se taie pe vertical si se scoate galbenusul. Intr-un castronel se amesteca galbenusul dat prin sita, cu uleiul, mustarul, sunca taiata foarte marunt si sare dupa gust. Cu aceasta compozitie umplem ouale pe care le asezam cu umplutura in jos pe un platou ornat cu salata verde.

Din branza de burduf vom face niste bilute pe care le vom fixa, cu ajutorul unor scobitori, in partile alungite ale jumatatilor de oua, in loc de cap. Cu cate 2 bobite de piper vom face ochii la fiecare ratusca. La trei dintre ele le vom face din gogosar "fundite", pe care le vom prinde pe cap; la celelalte trei le vom face din patrunjel "mici smocuri de par" si "mici papioane" din masline. Apoi din feliute subtiri de gogosar le vom face la toate aripioare si codite.
Se mai pot servi si pe "un lac" de maioneza cu smantana, in loc de salata verde

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc