Oua rosii pentru Pasti

Ouale rosii sunt simbolul sarbatorii Invierii Domnului, iar ouale in alte nuante vestesc bucuria primaverii. Vopsirea lor este un obicei din timpuri stravechi, pe care insa il repetam cu aceeasi emotie an de an

Portii
10
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua albe
  • 2 linguri cu sare fina
  • 5 linguri otet
  • vopsea de oua
  • 2 linguri ulei
  • Pentru décor mai ai nevoie de diferite frunzulite si un dres bej

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa degresezi ouale! Spala-le cu apa rece si putin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi limpezeste-le bine.



Pune apa intr-o oala, adauga sarea si amesteca usor pana se topeste. Adauga ouale si pune-le la fiert. Lasa-le cam 10 minute, la foc mic, din momentul in care apa incepe sa fiarba. Scoate-le cu grija pe un prosop si lasa-le putin la racit. Pune pe fiecare ou cate o frunzulita de patrunjel, leustean, marar sau alte ierburi din gradina si inveleste-le pe fiecare in cate o bucata de ciorap. Leaga bine capetele cu ata.



Pune apa clocotita intr-un borcan mai mare, adauga vopseaua de oua si otetul, conform instructiunilor de pe plic. Scufunda apoi in vopsea 3-4 oua si lasa-le cateva minute pana se coloreaza. Procedeaza la fel cu toate ouale.



Scoate-le pe servetele de hartie si desfa cu grija ciorapul, apoi indeparteaza frunzulitele. Pune putin ulei pe un servetel si cand ouale s-au racit putin, sterge-le bine pentru a capata un luciu frumos. Arata minunat! 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide