Oua umplute cu ficatei

Ouale fierte se racesc, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu ficateii fierti si trec

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 oua fierte tari
  • 3 oua crude
  • 4-5 ficatei de pui
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt
  • 3-4 linguri smantana
  • pesmet fin

Mod de preparare

Ouale fierte se racesc, se decojesc si se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile, se trec prin sita si se amesteca cu ficateii fierti si trecuti si ei prin sita, cu sare, piper si patrunjel tocat. Se freaca bine untul cu lingura pana se face spuma, se adauga trei galbenusuri crude, bine frecate, apoi se toarna in compozitia ficateilor si se adauga albusurile batute spuma, amestecand usor. Se umple, cu varf, fiecare jumatate de ou si se aranjeaza intr-un vas. Se pun bucatele de unt, se presara putin pesmet si se toarna smantana dupa care se da vasul la cuptor pentru 15-20 minute.


Ouale umplute cu ficatei se servesc calde.

Alte retete:

Oua umplute cu ciuperci Arici din pateu de ficat de pui Chiftelute

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci