Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare fierti, precum si galbenusur
Se fierb 6 oua tari, se lasa sa se raceasca, se curata si se taie in doua. Se trec prin masina de tocat ficatii de pasare fierti, precum si galbenusurile rascoapte. Se freaca totul impreuna cu putin unt, cu un galbenus crud, sare, piper si putina frunza de patrunjel tocat fin. La urma se adauga si un albus batut spuma. Cu acest amestec se umplu albusurile, iar restul de umplutura se subtiaza cu o lingura de smintina si se pune intr-o farfurie ce merge la foc si unsa cu unt. Deasupra se aseaza ouale, iar peste ele se pune un strat de smintina, se presara pesmet fin si se da la cuptor aproximativ un sfert de ora.
Acelasi fel se poate pregati inlocuind ficatii cu sunca fiarta, sau resturi de carne de pasare date prin masina.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaKokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel. A fost o mare...
Kokoretsi - Drob de miel in stil grecescGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii