Oua umplute, fara maioneza

Se fierb ouale (considerati si acest timp daca nu aveti deja ouale fierte) eu folosisem la aceasta reteta oua de Pasti, dar reteta poate fi facuta in

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Oua umplute, fara maioneza

Ingrediente

  • 8-10 oua
  • 2-4 felii sunca
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingura mustar (dulce sau iute)
  • 6-8 masline verzi
  • 2-3 linguri parmezan
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • patrunjel verde sau uscat
  • 1 lingura ulei (de masline e si mai bun)
  • sare
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se fierb ouale (considerati si acest timp daca nu aveti deja ouale fierte) eu folosisem la aceasta reteta oua de Pasti, dar reteta poate fi facuta in orice anotimp si cu orice ingrediente preferati.

Se toaca cat mai marunt sunca si maslinele verzi.

Ouale se taie in jumatati si se pregatesc pentru umplere.

Intr-un castron se zdrobeste galbenusul cu furculita, se amesteca cu un fir de ulei de masline apoi se adauga treptat sunca, maslinele, un praf de parmezan si usturoiul tocat (un singur catel de usturoi e suficient pentru aroma) pana se formeaza o pasta omogena.

Se umplu albusurile cu pasta obtinuta apoi se orneaza dupa preferinte. Fara maioneza sunt la fel de cremoase dar mai ales sanatoase.


Se consuma reci.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci