Dupa mine, si pizza o consider tot aperitiv, merge mancata si fierbinte, dar si rece si este la fel de delicioasa!
Se framanta din faina si apa calduta, in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic, framantat bine si lasat sa se odihneasca cca. 15 minute, dupa care se intinde cu un sucitor intr-o foaie groasa de cca. 5 cm care se pune in tava unsa cu un pic de ulei. Deasupra aluatului, se intinde sucul de rosii, peste care presaram condimentele, radem jumatate din cascaval, presaram pe toata suprafata cubuletele de muschi si cubuletele din pieptul de pui afumat. Deasupra, se intinde oul batut bine, se rade restul de cascaval si se repartizeaza frumos, pe margine, ouale de prepelita. Se lasa la cuptorul preincalzit cca. 15-20 minute. Se portioneaza calda. Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii