Pizza cu oua de prepelita

Dupa mine, si pizza o consider tot aperitiv, merge mancata si fierbinte, dar si rece si este la fel de delicioasa!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Pizza cu oua de prepelita

Ingrediente

  • aluat:
  • cca. 350 g faina alba
  • un praf de sare
  • 200 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • pentru umplutura:
  • o bucata de piept de pui afumat
  • o mana de muschiulet taiat cubulete
  • 200 gr cascaval
  • 3 linguri suc de rosiii
  • un praf de condimente de pizza
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • 1 ou de gaina
  • 12 oua proaspete de prepelita

Mod de preparare

Se framanta din faina si apa calduta, in care am dizolvat sarea si drojdia si lingura de ulei de masline, un aluat elastic, framantat bine si lasat sa se odihneasca cca. 15 minute, dupa care se intinde cu un sucitor intr-o foaie groasa de cca. 5 cm care se pune in tava unsa cu un pic de ulei. Deasupra aluatului, se intinde sucul de rosii, peste care presaram condimentele, radem jumatate din cascaval, presaram pe toata suprafata cubuletele de muschi si cubuletele din pieptul de pui afumat. Deasupra, se intinde oul batut bine, se rade restul de cascaval si se repartizeaza frumos, pe margine, ouale de prepelita. Se lasa la cuptorul preincalzit cca. 15-20 minute. Se portioneaza calda. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci