Se pun pe foc uleiul si faina si se adauga laptele cald amestecind repede pina se ingoasa compozitia, ca o ciulama groasa. Se da la racorit si se adau
Se pun pe foc uleiul si faina si se adauga laptele cald amestecind repede pina se ingoasa compozitia, ca o ciulama groasa. Se da la racorit si se adauga cite un galbenus si la urma albusurile batute spuma tare cu nu praf de sare, amestecandu-se foarte usor pina se incorporeaza. Se toarna toata compozitia intr-o tava dreptunghiulara foarte bine unsa si tapetata cu faina si se coace pina se rumeneste deasupra. Se rastoarna blatul pe un prosop ud, se unge cu smantina si se rade cascaval sau telemea si se ruleaza cu ajutorul prosopului, si se rastoarna iar in tava si se mai baga la cuptor pt. 10 minute.
Se taie rulada cind o serviti. Se serveste calda sau rece, se poate pregati cu o zi inainte si se reincalzeste inainte de servire daca o preferati calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii