Rulada din omleta cu spanac este o rulada ideala pentru micul dejun, care se poate face repede si poate fi portionata usor si pentru pachetul de scoala / serviciu.
Spanacul se curata si se spala cu apa rece de 2-3 ori. Eu am rupt coditele, dar le puteti lasa daca doriti, nu strica gustul mancarii.
Muschiul file se taie in fasii ca in imagini.
Spanacul se fierbe in apa clocotita cu sare cam 10 minute, apoi se raceste sub jet de apa rece, se scurge de apa si se toaca marunt. Dupa aceea, spanacul se pune intr-un castron si se amesteca cu smantana, se potriveste de sare si piper. Se amesteca pana se obtine un piure omogen.
Ouale se bat cu o furculita ca pentru omleta. Se adauga un praf de sare si piper, dupa gust.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline, se incinge, apoi se pun ouale si se prepara o omleta. Cand e coapta pe o parte, omleta se taie in doua parti egale si se intoarce cu o spatula lata.
Cand e gata, se scoate, se pune pe un platou intins si pe fiecare jumatate de omleta se intinde piure de spanac, apoi se presara deasupra feliile de sunca.
Omletele se ruleaza cat de strans se poate, folosind folie de aluminiu, ca sa il tina bine. Capetele rulourilor se strang. Rulourile obtinute se introduc la frigider o ora ca sa se intareasca.
Dupa racire, se scot rulourile din folie. Rulourile se taie felii de 1-2 cm grosime. Rosiile cherry se spala si se taie in sferturi care se aseaza pe farfurie sau platou langa rulada.
Daca doriti, puteti taia rulada in felii mai groase iar rosiile le taiati rondele. Culcati pe farfurie feliile de rulada si asezati rondele de rosii deasupra.
Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.
Rulada din omleta cu spanac se serveste rece pe platou, ca aperitiv, alaturi de rosii cherry.
Se poate servi si pe frunze de salata verde si rondele din rosie asezate deasupra.
Ca element de gust suplimentar si efect vizual se poate turna un strop de ketchup peste feliile de rulada.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryO rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...
Dovlecei umpluti cu de toatePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii