Sufleu de conopida

Se fierbe conopida intreaga.Untul se pune intr-o tigaie si se lasa pe foc pana se topeste.Se adauga faina si se amesteca bine pana se incorporeaza fai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O conopida
  • 3 linguri faina
  • 100g unt
  • 4 oua
  • 2.5 pahare lapte
  • un praf de sare
  • 200g cascaval

Mod de preparare

Se fierbe conopida intreaga.Untul se pune intr-o tigaie si se lasa pe foc pana se topeste.Se adauga faina si se amesteca bine pana se incorporeaza faina in unt,apoi se toarna treptat laptele,amestecand pana se obtine o ciulama buna.Se ia sosul de pe foc,se amesteca cu cascavalul ras pe razatoarea mica si se lasa sa se raceasca,apoi se adauga sare,se introduc pe rand galbenusurile batute spuma tare.Se unge un vas cu unt,se pune conopida intrega,iar deasupra se toarna compozitia presarata inainte si se pune la cuptor sa se coaca.
Se serveste imediat ce este gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide