Sufleu de conopida

Se fierbe conopida intreaga.Untul se pune intr-o tigaie si se lasa pe foc pana se topeste.Se adauga faina si se amesteca bine pana se incorporeaza fai

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O conopida
  • 3 linguri faina
  • 100g unt
  • 4 oua
  • 2.5 pahare lapte
  • un praf de sare
  • 200g cascaval

Mod de preparare

Se fierbe conopida intreaga.Untul se pune intr-o tigaie si se lasa pe foc pana se topeste.Se adauga faina si se amesteca bine pana se incorporeaza faina in unt,apoi se toarna treptat laptele,amestecand pana se obtine o ciulama buna.Se ia sosul de pe foc,se amesteca cu cascavalul ras pe razatoarea mica si se lasa sa se raceasca,apoi se adauga sare,se introduc pe rand galbenusurile batute spuma tare.Se unge un vas cu unt,se pune conopida intrega,iar deasupra se toarna compozitia presarata inainte si se pune la cuptor sa se coaca.
Se serveste imediat ce este gata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc