Crochete de peste

Crochetele de peste sunt delicioase! Pot fi servite ca si aperitiv sau gustare, sau chiar ca si fel principal alaturi de o salata de cartofi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crochete de peste

Ingrediente

  • 500 gr file peste (eu am avut file de merluciu si au fost vreo 700 si ceva de grame)
  • 3 oua
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 felii paine
  • 250 ml lapte dulce (rece)
  • 3 linguri malai
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
  • lamaie (pentru ornat si stors peste crochete)

Mod de preparare

1. Fileurile se spala, se curata de oase si se toaca marunt (eventual se si stoarce de apa, dupa ce s-a decongelat). Se pun intr-un castron shi se dau de-oparte

2. Ceapa si cateii de usturoi se curata si se toaca marunt (in noul meu "handy-dandy" robotel )
Feliile de paine se inmoaie in lapte (cred ca puteti folosi si apa; eu, v-am spus, am respectat reteta), apoi se storc si se paseaza cu o furculita.

3. Intr-un castron mare se pun: pestele, painea pasata, ceapa si usturoiul. Se presara malaiul, chimenul pisat, sarea, piperul dupa gust, coriandrul, oregano, se pun doua oua din cele trei si se amesteca, pana devine o pasta omogena.

4. Din pasta obtinuta se formeaza crochete, care se dau prin oul ramas solitar si batut pana i-au sarit capacele , apoi prin pesmet.

5. Se incinge ulei intr-o tigaie/cratita/ceaun/uatever si se prajesc pana devin rumenii. Se scot pe servete absorbante si se mai lasa la scurs.

Ei, si acum intervine imaginatia fiecaruia in materie de combinatii. Noi azi am mancat crochete de peste cu risotto.

Reteta de crochete de peste a fost propusa de droopina pe forum culinar.


Serviti crochetele de peste ca si aperitiv sau gustare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Paste cu sos de rosii si busuioc

Paste cu sos de rosii si busuioc

Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.

Paste cu sos de rosii si busuioc
Tarta cu piersici

Tarta cu piersici

Pentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...

Tarta cu piersici
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema caramel
1
Romania

Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel este o prajitura de casa delicioasa, ce poate fi pregatita de sarbatori sau de Craciun....

Prajitura cu foi si crema caramel
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
2
Romania

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)

Aceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...

Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)
Prajitura foaie peste foaie
3
Romania

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Gogosari in sos
4
Romania

Gogosari in sos

O reteta pe care o pregatesc an de an, este foarte gustoasa si tine foarte bine peste iarna...asta daca mai apuca si nu se...

Gogosari in sos
Gogosari cu conopida si struguri
5
Romania

Gogosari cu conopida si struguri

E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...

Gogosari cu conopida si struguri