Crochetele de peste sunt delicioase! Pot fi servite ca si aperitiv sau gustare, sau chiar ca si fel principal alaturi de o salata de cartofi.
1. Fileurile se spala, se curata de oase si se toaca marunt (eventual se si stoarce de apa, dupa ce s-a decongelat). Se pun intr-un castron shi se dau de-oparte
2. Ceapa si cateii de usturoi se curata si se toaca marunt (in noul meu "handy-dandy" robotel )
Feliile de paine se inmoaie in lapte (cred ca puteti folosi si apa; eu, v-am spus, am respectat reteta), apoi se storc si se paseaza cu o furculita.
3. Intr-un castron mare se pun: pestele, painea pasata, ceapa si usturoiul. Se presara malaiul, chimenul pisat, sarea, piperul dupa gust, coriandrul, oregano, se pun doua oua din cele trei si se amesteca, pana devine o pasta omogena.
4. Din pasta obtinuta se formeaza crochete, care se dau prin oul ramas solitar si batut pana i-au sarit capacele , apoi prin pesmet.
5. Se incinge ulei intr-o tigaie/cratita/ceaun/uatever si se prajesc pana devin rumenii. Se scot pe servete absorbante si se mai lasa la scurs.
Ei, si acum intervine imaginatia fiecaruia in materie de combinatii. Noi azi am mancat crochete de peste cu risotto.
Reteta de crochete de peste a fost propusa de droopina pe forum culinar.
Serviti crochetele de peste ca si aperitiv sau gustare.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii