Crochetele de peste sunt delicioase! Pot fi servite ca si aperitiv sau gustare, sau chiar ca si fel principal alaturi de o salata de cartofi.
1. Fileurile se spala, se curata de oase si se toaca marunt (eventual se si stoarce de apa, dupa ce s-a decongelat). Se pun intr-un castron shi se dau de-oparte
2. Ceapa si cateii de usturoi se curata si se toaca marunt (in noul meu "handy-dandy" robotel )
Feliile de paine se inmoaie in lapte (cred ca puteti folosi si apa; eu, v-am spus, am respectat reteta), apoi se storc si se paseaza cu o furculita.
3. Intr-un castron mare se pun: pestele, painea pasata, ceapa si usturoiul. Se presara malaiul, chimenul pisat, sarea, piperul dupa gust, coriandrul, oregano, se pun doua oua din cele trei si se amesteca, pana devine o pasta omogena.
4. Din pasta obtinuta se formeaza crochete, care se dau prin oul ramas solitar si batut pana i-au sarit capacele , apoi prin pesmet.
5. Se incinge ulei intr-o tigaie/cratita/ceaun/uatever si se prajesc pana devin rumenii. Se scot pe servete absorbante si se mai lasa la scurs.
Ei, si acum intervine imaginatia fiecaruia in materie de combinatii. Noi azi am mancat crochete de peste cu risotto.
Reteta de crochete de peste a fost propusa de droopina pe forum culinar.
Serviti crochetele de peste ca si aperitiv sau gustare.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii