Crochete de peste

Crochetele de peste sunt delicioase! Pot fi servite ca si aperitiv sau gustare, sau chiar ca si fel principal alaturi de o salata de cartofi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Crochete de peste

Ingrediente

  • 500 gr file peste (eu am avut file de merluciu si au fost vreo 700 si ceva de grame)
  • 3 oua
  • 2 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 3 felii paine
  • 250 ml lapte dulce (rece)
  • 3 linguri malai
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita coriandru
  • 1 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • pesmet
  • lamaie (pentru ornat si stors peste crochete)

Mod de preparare

1. Fileurile se spala, se curata de oase si se toaca marunt (eventual se si stoarce de apa, dupa ce s-a decongelat). Se pun intr-un castron shi se dau de-oparte

2. Ceapa si cateii de usturoi se curata si se toaca marunt (in noul meu "handy-dandy" robotel )
Feliile de paine se inmoaie in lapte (cred ca puteti folosi si apa; eu, v-am spus, am respectat reteta), apoi se storc si se paseaza cu o furculita.

3. Intr-un castron mare se pun: pestele, painea pasata, ceapa si usturoiul. Se presara malaiul, chimenul pisat, sarea, piperul dupa gust, coriandrul, oregano, se pun doua oua din cele trei si se amesteca, pana devine o pasta omogena.

4. Din pasta obtinuta se formeaza crochete, care se dau prin oul ramas solitar si batut pana i-au sarit capacele , apoi prin pesmet.

5. Se incinge ulei intr-o tigaie/cratita/ceaun/uatever si se prajesc pana devin rumenii. Se scot pe servete absorbante si se mai lasa la scurs.

Ei, si acum intervine imaginatia fiecaruia in materie de combinatii. Noi azi am mancat crochete de peste cu risotto.

Reteta de crochete de peste a fost propusa de droopina pe forum culinar.


Serviti crochetele de peste ca si aperitiv sau gustare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide