Rulade de peste cu morcov si dovlecel

Stropim pestele cu suc de lamaie, saram, piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga. Intre timp pregatim legumele: taiem dovlecelul si morcovul ba

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Rulade de peste cu morcov si dovlecel

Ingrediente

  • Pentru o portie:
  • 2 filet de Rotbarsch/Redfish/Sebastes marinus
  • 50 g dovlecel
  • 50 g morcov
  • 100 g cartof
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • rozmarin uscat din rasnita

Mod de preparare

Stropim pestele cu suc de lamaie, saram, piperam si lasam 10-15 minute la rece sa traga. Intre timp pregatim legumele: taiem dovlecelul si morcovul bastonase subtiri, si le punem intr-o lingura de ulei la rumenit (neaparat intr-o tigaie teflonata!) Le condimentam cu rozmarin uscat din rasnita, dupa care le scoatem la racorit. In aceeasi tigaie, punem feliile de cartof taiate subtire, la prajit. Cand incep a se rumeni, adaugati 1 lingura de apa si lasati pana scade, apoi intoarceti. Daca nu-s destul de moi, repetati operatia cu lingura de apa. Condimentati, sarati dupa plac. Pastrati la cald. In timp ce cartofii se prajesc, facem ruladele: Impartim bastonasele de dovlecel si morcov in jumatate si le asezam la capatul filetului de peste. Rulam. Continuam sa gatim in aceeasi tigaie. Adaugam inca o lingura de ulei, asezam ruladele si le prajim pe toate partile. (Daca rulada nu este stabila, putem face asta cu o scobitoare. Nu este neaparat nevoie, e chiar foarte stabila si fara, dar depinde si de textura pestelui folosit)


Aranjam pe farfurie, si servim cu suc de lamaie. Reteta Rulade de peste cu morcov si dovlecel a fost propusa de MAYA Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide