Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

pentru retete de primavara

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Rulouri din somotei cu sparanghel si bacon

Ingrediente

  • un somotei de cca 1 kg,
  • 100 g bacon feliat
  • 4 linguri de ulei extravirgin
  • un paharel de vin alb
  • sare
  • ierburi de Provence
  • 400 g sparanghel varfuri (partea frageda de sus sau sparanghel conservat)
  • 4 scobitori din bambus
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare

Se scot 4 bucati file din somotei care se intind un pic cu un ciocan de snitel intre 2 folii de plastic, se sareaza si se aromatizeaza cu ierburi de Provence. Varfurile de sparanghel se baga in apa clocotita cu sare, se fierb 5 minute apoi se clatesc cu apa rece si se pun in sita la scurs. Se intind pe o planseta feliile de bacon, deasupra se suprapun fileurile din somotei condimentate si cate 3 fire de sparanghel apoi se ruleaza strans si se prinde capatele rulourilor cu cate o scobitoare. Se incinge uleiul in tigaie impreuna cu catelul de usturoi zdrobit,apoi se prajesc bine rulourile pe toate partile. La sfarsit se adauga vinul si se mai lasa 5 minute pe foc sa se evapore vinul. Se servesc rulourile fierbinti stropite cu sos din tigaie. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori