Stiuca cu legume

Eu consider acest preparat un aperitiv delicios pentru o masa festiva!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Stiuca cu legume

Ingrediente

  • 1 stiuca de aprox.1 kg
  • 200 gr amestec de legume
  • ulei de masline
  • o lingurita de amestec de condimentate
  • o lingurita de legume deshidratate fara sare
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se curata stiuca de solzi, apoi se taie in partea de sus, pe spinare, indepartand cu grija spinarea si coastele pestelui. Spalam bine pestele, il stropim cu ulei de masline, il saram si condimentam dupa gust. Legumele daca sunt prospete, se curata si se spala bine apoi se taie in cubulete mici si se fierb in apa cu sare. La fel procedam si cu cele congelate numai ca le dam in cateva clocote in apa cu sare, apoi se scurg bine. Umplem portofelul format la peste cu aceste legume fierte, apoi fixam partea de la coada cu 2 scobitori, sa nu curga legumele. Se asaza pestele intr-o tavita cu partea taiata si umpluta cu legume in sus, stropim bine cu ulei de masline, presaram peste peste praful de legume deshidratate, mai turnam un pic de ulei in tava si dam la cuptor cca. 30 minute la foc potrivit, pana se rumeneste usor pestele. Se serveste cald, dar este delicios si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc