Aperitive pe baza de rosii

Se fierb cinci oua tare, se trec sub jet de apa rece, se decojesc, se taie in doua pe latime si se scoate galbenusul. Se taie un capacel fiecarei rosi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii mici
  • 6 oua
  • 150 g sunca fiarta
  • 1 galbenus
  • 50 g mustar
  • 150 ml ulei
  • otet
  • zeama de lamaie
  • patrunjel verde tocat marunt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierb cinci oua tare, se trec sub jet de apa rece, se

decojesc, se taie in doua pe latime si se scoate galbenusul.

Se taie un capacel fiecarei rosii, se scoate pulpa, iar

Interiorul se presara cu sare.

Dintr-un galbenus, zeama de la o lamaie, sare, piper si ulei se prepara o maioneza bine legata, in care se adauga sunca taiata cubulete, galbenusurile fierte, zdrobite cu furculita, si patrunjelul, tocat fin.

Cu acest amestec se umplu rosiile. Pe fiecare rosie se aseaza apoi o jumatate de ou fiert.

Rosiile se pun pe un platou si se toarna deasupra un sos preparat din pulpa de rosii, pasirata, amestecata cu mustar, sare si ulei.
Alte retete culinare gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc