Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei.
Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei. Reginei i-a placut foarte multa aceasta idee si astfel a fost botezata Pizza Margherita.
Se prepara mai intai aluatul de pizza: pentru asta se amesteca ingredientele si aluatul rezultat se tine la cald ca sa creasca, apoi se intinde pe o planseta infainata. Se pune intr-o forma rotunda si unsa cu ulei de masline. Deasupra se aseaza rosiile, fara pielita si putin zdrobite cu furculita; se sareaza si pipereaza cu piper rosu proaspat macinat. Din nou se lasa la cald cca. 20 minute. Se pune la copt, in cuptor preincalzit la 250*C, cca. 20 minute. Se scoate si se aseaza mozzarella taiata rondele pe toata suprafata pizzei; se stropeste cu ulei de masline; se presara oregano si frunzulite de busuioc. Se repune in cuptor pentru 10 minute.
Pizza Margherita se serveste calda.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii