Pizza Margherita

Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Pizza Margherita

Ingrediente

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 25 g drojdie de bere
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare
  • Garnitura:
  • 350 g rosii
  • 300 g mozzarella
  • ulei de masline
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper rosu

Mod de preparare

Pizza Margherita si-a capatat numele la sfarsitul cesolului al 19-lea dupa numele reginei Margareta de Savoya, care in timpul unei vizite la Napoli a fost servita cu o pizza ale carei culori erau cele de pe steagul Italiei. Reginei i-a placut foarte multa aceasta idee si astfel a fost botezata Pizza Margherita.

Se prepara mai intai aluatul de pizza: pentru asta se amesteca ingredientele si aluatul rezultat se tine la cald ca sa creasca, apoi se intinde pe o planseta infainata. Se pune intr-o forma rotunda si unsa cu ulei de masline. Deasupra se aseaza rosiile, fara pielita si putin zdrobite cu furculita; se sareaza si pipereaza cu piper rosu proaspat macinat. Din nou se lasa la cald cca. 20 minute. Se pune la copt, in cuptor preincalzit la 250*C, cca. 20 minute. Se scoate si se aseaza mozzarella taiata rondele pe toata suprafata pizzei; se stropeste cu ulei de masline; se presara oregano si frunzulite de busuioc. Se repune in cuptor pentru 10 minute.


Pizza Margherita se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide