Rosii portugheze

Spalam rosiile, se taie capacele si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Le lasam sa se scurga pina cind se pregateste umplutura. Se rumeneste piine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 rosii
  • 300 g peste desarat si fara oase
  • 2 linguri verdeata tocata marunt
  • 1 lingura de unt
  • 100 g cascaval
  • 1 cana de lapte
  • 3 felii de franzela
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam rosiile, se taie capacele si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Le lasam sa se scurga pina cind se pregateste umplutura.

Se rumeneste piinea in unt, se farimiteaza cu mina si se pune intr-o farfurie adinca. Peste ea se pune pestele desarat si fara oase, tocat marunt. Se amesteca usor, apoi se adauga miezul de la o rosie, verdeata to-

cata marunt si o ceasca de lapte dulce.

Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se umplu cu acesta rosiile care se asaza pe un platou

de sticla uns cu unt.

Se rade cascavalul deasupra rosiilor, se introduce

forma in cuptorul incins si se tine pina cind rosiile se inmoaie usor.
Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori