Rosii portugheze

Spalam rosiile, se taie capacele si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Le lasam sa se scurga pina cind se pregateste umplutura. Se rumeneste piine

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-8 rosii
  • 300 g peste desarat si fara oase
  • 2 linguri verdeata tocata marunt
  • 1 lingura de unt
  • 100 g cascaval
  • 1 cana de lapte
  • 3 felii de franzela
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam rosiile, se taie capacele si se golesc de miez cu un cutit ascutit. Le lasam sa se scurga pina cind se pregateste umplutura.

Se rumeneste piinea in unt, se farimiteaza cu mina si se pune intr-o farfurie adinca. Peste ea se pune pestele desarat si fara oase, tocat marunt. Se amesteca usor, apoi se adauga miezul de la o rosie, verdeata to-

cata marunt si o ceasca de lapte dulce.

Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, se umplu cu acesta rosiile care se asaza pe un platou

de sticla uns cu unt.

Se rade cascavalul deasupra rosiilor, se introduce

forma in cuptorul incins si se tine pina cind rosiile se inmoaie usor.
Se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc