Rosii umplute cu ansoa

Se inmoaie miezul de paine in lapte. Intre timp, se fierb ouale circa 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se decojesc. Se curata ceapa si ustur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii mari
  • 8 bucati file de ansoa in ulei
  • 3 oua
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 40 g miez de paine
  • 1/2 cana de lapte
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se inmoaie miezul de paine in lapte.

Intre timp, se fierb ouale circa 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se decojesc.

Se curata ceapa si usturoiul.

Ceapa se taie rondele, usturoiul se piseaza.

Ouale se pasireaza cu furculita si se amesteca bine cu ceapa si usturoiul.

Patrunjelul se toaca marunt si se incorporeaza in compozitie.

Se taie ansoa bucatele si se pasireaza pana se obtine o pasta care se amesteca apoi cu compozitia de mai sus, adaugand si miezul de paine. Se potriveste de sare si piper.

Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc, indepartand semintele.

Se umplu cu compozitia preparata anterior si se

aseaza intr-o tava.

Se stropesc cu putin ulei si se introduc in cuptorul incins.

Se lasa la cuptor circa 1/2 ora, fara sa se gratineze.
Se servesc calde.

Alte aperitive cu cartofi gasiti aici:

Cartofi magici

Cartofi umpluti

Papanasi de cartofi cu cascaval

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc