Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cite un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se asaza pe o sita sa se scurga. Se spal
Se aleg rosii mijlocii, se spala, se taie cite un capacel, se scoate o parte din miez, se pune putina sare si se asaza pe o sita sa se scurga. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu putina apa in care s-a pus o lingurita de otet. In grasimea fierbinte, se caleste ceapa, apoi se adauga ciupercile, sare si piper, se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic pina cind lichidul aproape s-a evaporat. Se pune orezul spalat, 250 ml de apa, patrunjel verde, o lingurita cu "Vegeta" si se lasa sa fiarba in continuare alte 20 de minute. Cu aceasta compozitie, se umplu rosiile si se decoreaza cu patrunjel verde. Se pun rosiile intr-o cratita de tuci smaltuita, se aseaza printre ele miezul de rosii, 2-3 linguri de ulei, 100 ml de apa si putina sare. Se da la cuptor cu foc potrivit, pentru 10 minute.
Rosiile se servesc fierbinti, cu sos de smintina si patrunjel verde

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii