Rosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o parte. Se scobesc rosiile,
Rosiile trebuie sa fie proaspete si tari. Se taie rosiilor un capacel, dar nu de tot, astfel incat sa ramana prins intr-o parte. Se scobesc rosiile, se pun cu deschizatura in jos pe un fund de lemn ca sa se scurga. Untul se pune intr-o tigaie pe foc si cand s-a incalzit se adauga faina, se amesteca bine pana se incorporeaza faina in unt, apoi se toarna laptele cate putin, amestecand mereu pana devine o ciulama. Se lasa sa se racoreasca, se adauga galbenusurile, sare, cascavalul ras si albusurile batute spuma. Cu aceasta pasta se umplu rosiile, se acopera cu capacelul, se pun pe tava si se dau la cuptor. Cand capacelul s-a ridicat si se vede pasta rumenita, se scot si se servesc. Se prepara si se coc numai cu 30-40 de minute inainte de a se servi.
Se servesc calde.
Alte retete:
Chiftelute Ciuperci umplute Placinta cu dovleac
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii