Tartele cu rosii si mozzarella sunt niste aperitive deosebite, ca o zi calda de vara. Sunt delicioase, perfecte pentru petreceri sau mese festive.
Se curata usturoiul si se toaca marunt. Se amesteca cu branza de vaci, ulei si lapte. Se condimenteaza cu sare, piper si praf de condimente. Se amesteca faina cu praful de copt. Se adauga compozitia cu branza de vaci, se amesteca si apoi se framanta cu mainile. Se spala rosiile si se taie felii.
Se taie branza in felii. Eu am taiat-o cu o forma-floare. Se imparte aluatul in 12 parti egale.
Se aseaza una peste alta cate doua forme din hartie si se umplu cu cate o parte din aluat, indesandu-le usor. Deasupra se aseaza feliile de rosie si feliile de mozzarella. Se stropesc tartele cu putin ulei de masline.
Se introduc la cuptor si se coc circa 10 minute apoi se scot si se adauga restul de mozzarella si frunzulitele de busuioc si se mai coc 10 minute, eu insa din lipsa de timp le-am bagat cum erau la cuptor (20 de minute).
Reteta Tarte cu rosii si mozzarella a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro
Pofta buna!
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii