Jumari cu patlagele vinete si rosii

Jumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de apa lor cateva rosii mijlocii, bine coapte.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii frumoase
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 6 oua
  • 1 vanata mijlocie
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Jumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de apa lor cateva rosii mijlocii, bine coapte. Se pun intr-o cratita cu unt, cu un catel de usturoi sfaramat, sare si o bucatica de zahar. Se lasa sa scada la foc mic, o jumatate de ora. Se taie vanata in felii subtiri de 1/2 cm, astfel incat sa iasa 10 — 12 felii. Se fierb putin in apa cu sare, si se tin sub teasc 20 de minute pentru ca apa din ele sa se scurga. Se dau apoi prin faina si se prajesc in untura. Trebuie pregatite in ultimul moment, altfel se moaie pana sunt servite. Se face un scrob obisnuit din 6 oua si se asaza pe o farfurie de servit mai adanca. La mijloc se face loc cu o lingura si se toarna sosul de rosii, iar de jur imprejur se pun vinetele prajite


Jumarile cu patlagele vinete si rosii se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci