Jumari cu patlagele vinete si rosii

Jumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de apa lor cateva rosii mijlocii, bine coapte.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii frumoase
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita zahar
  • 6 oua
  • 1 vanata mijlocie
  • 1 lingura faina
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura untura
  • sare.

Mod de preparare

Jumarile cu patlagele vinete si rosii sunt aperitive delicioase si se pregatesc astfel: Se curata de seminte si se scurg de apa lor cateva rosii mijlocii, bine coapte. Se pun intr-o cratita cu unt, cu un catel de usturoi sfaramat, sare si o bucatica de zahar. Se lasa sa scada la foc mic, o jumatate de ora. Se taie vanata in felii subtiri de 1/2 cm, astfel incat sa iasa 10 — 12 felii. Se fierb putin in apa cu sare, si se tin sub teasc 20 de minute pentru ca apa din ele sa se scurga. Se dau apoi prin faina si se prajesc in untura. Trebuie pregatite in ultimul moment, altfel se moaie pana sunt servite. Se face un scrob obisnuit din 6 oua si se asaza pe o farfurie de servit mai adanca. La mijloc se face loc cu o lingura si se toarna sosul de rosii, iar de jur imprejur se pun vinetele prajite


Jumarile cu patlagele vinete si rosii se servesc calde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc