Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se framanta aluatul, adaugand cate
Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se framanta aluatul, adaugand cate putin ulei si sare. Cand aluatul se desprinde usor de pe maini se presara cu putina faina si se acopera cu un servet. Se lasa sa dospeasca cel putin o jumatate de ora. Intre timp se toaca jumarile in masine de tocat. Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de un deget. Se intinde un strat uniform pasta de jumari. Se impacheteaza foaia de aluat incepand cu marginile aduse spre mijloc, apoi in doua pe orizontala si inca o data pe verticala. Se lasa aluatul sa stea 10 minute la frigider. Se pune apoi din nou pe planseta si se intinde din nou o foaie cu grosimea de un deget. Se impacheteaza din nou, se pune la rece si se repeta operatiunea inca odata. Se intinde foaia, se traseaza cu un cutit un gratar din linii superficiale deasupra foii. Se decupeaza pogacele cu ajutorul unui pahar cu vin. Se ung pogacelele cu oua batut si se presara cu seminte de chimen si sare. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Saratele Placinta de dovleac Cornulete cu rahat
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii