Pogacele cu jumari

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se framanta aluatul, adaugand cate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 40 gr drojdie
  • 4 oua
  • 500 gr jumari de porc
  • 200 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • sare
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se framanta aluatul, adaugand cate putin ulei si sare. Cand aluatul se desprinde usor de pe maini se presara cu putina faina si se acopera cu un servet. Se lasa sa dospeasca cel putin o jumatate de ora. Intre timp se toaca jumarile in masine de tocat. Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de un deget. Se intinde un strat uniform pasta de jumari. Se impacheteaza foaia de aluat incepand cu marginile aduse spre mijloc, apoi in doua pe orizontala si inca o data pe verticala. Se lasa aluatul sa stea 10 minute la frigider. Se pune apoi din nou pe planseta si se intinde din nou o foaie cu grosimea de un deget. Se impacheteaza din nou, se pune la rece si se repeta operatiunea inca odata. Se intinde foaia, se traseaza cu un cutit un gratar din linii superficiale deasupra foii. Se decupeaza pogacele cu ajutorul unui pahar cu vin. Se ung pogacelele cu oua batut si se presara cu seminte de chimen si sare. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc.


Se servesc dupa ce s-au racit.

Alte retete:

Saratele Placinta de dovleac Cornulete cu rahat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide