Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se framanta aluatul, adaugand cate
Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se framanta aluatul, adaugand cate putin ulei si sare. Cand aluatul se desprinde usor de pe maini se presara cu putina faina si se acopera cu un servet. Se lasa sa dospeasca cel putin o jumatate de ora. Intre timp se toaca jumarile in masine de tocat. Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de un deget. Se intinde un strat uniform pasta de jumari. Se impacheteaza foaia de aluat incepand cu marginile aduse spre mijloc, apoi in doua pe orizontala si inca o data pe verticala. Se lasa aluatul sa stea 10 minute la frigider. Se pune apoi din nou pe planseta si se intinde din nou o foaie cu grosimea de un deget. Se impacheteaza din nou, se pune la rece si se repeta operatiunea inca odata. Se intinde foaia, se traseaza cu un cutit un gratar din linii superficiale deasupra foii. Se decupeaza pogacele cu ajutorul unui pahar cu vin. Se ung pogacelele cu oua batut si se presara cu seminte de chimen si sare. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Saratele Placinta de dovleac Cornulete cu rahat
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii