Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se framanta aluatul, adaugand cate
Faina se amesteca cu drojdia si zaharul si se toarna putin lapte caldut. Se adauga laptele ramas, 3 oua batute si se framanta aluatul, adaugand cate putin ulei si sare. Cand aluatul se desprinde usor de pe maini se presara cu putina faina si se acopera cu un servet. Se lasa sa dospeasca cel putin o jumatate de ora. Intre timp se toaca jumarile in masine de tocat. Se intinde din aluat o foaie cu grosimea de un deget. Se intinde un strat uniform pasta de jumari. Se impacheteaza foaia de aluat incepand cu marginile aduse spre mijloc, apoi in doua pe orizontala si inca o data pe verticala. Se lasa aluatul sa stea 10 minute la frigider. Se pune apoi din nou pe planseta si se intinde din nou o foaie cu grosimea de un deget. Se impacheteaza din nou, se pune la rece si se repeta operatiunea inca odata. Se intinde foaia, se traseaza cu un cutit un gratar din linii superficiale deasupra foii. Se decupeaza pogacele cu ajutorul unui pahar cu vin. Se ung pogacelele cu oua batut si se presara cu seminte de chimen si sare. Se coc la foc potrivit, pana se rumenesc.
Se servesc dupa ce s-au racit.
Alte retete:
Saratele Placinta de dovleac Cornulete cu rahat
Fiica mea le adoră. Reteta inventata de mine.
Paste cu sos de rosii si busuiocPentru azi o reţetă foarte simplă dar tare gustoasă. Am ales să pregătesc această reţetă pentru că mamei mele nu-i...
Tarta cu piersiciPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieAceasta reteta de prajitura cu gem si aluat razuit se mai numeste si prajitura raioasa. Este o prajitura de casa simpla si...
Prajitura cu gem si aluat razuit (raioasa)E toamna! Da...e toamna...e vremea conservelor pentru iarna. Cel putin la mine acasa. Am mancat la o matusa din Bistrita o...
Gogosari cu conopida si struguriSe fierbe fasolea verde si se taie bucatele mici. Se rade morcovul, se taie patrunjelul, ceapa si 2-3 catei de usturoi. Se...
Salata de fasole verde
Comentarii