Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine. Se lasa o ora la temperat
Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine. Se lasa o ora la temperatura camerei, apoi se intinde o foaie si se decupeaza cercuri sau patrate. Se intinde aluatul, in formele de minitarte, tapetate cu faina si se lasa la frigider sa se intareasca un sfert de oua. Se coc apoi aproximativ 15 minute. Aluatul de casa se poate inlocui cu aluat frantuzesc din comert. Cascavalul se da pe razatoare. Carnaciorii se taie rondele subtiri, iar kaizerul se taie cubulete mici. Se scot cosuletele de aluat din cuptor si se presara deasupra lor cascavalul ras. Se pun apoi rondele de carnaciori si cubulete de kaizer in fiecare cosulet si se baga la cuptor cateva minute, pana se topeste cascavalul.
Se orneaza cu crengute de busuioc si se servesc calde.
Alte aperitive:
Sufleu de dovlecei cu branza de vaci
Ciuperci umplute
Chiftelute

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii