Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine. Se lasa o ora la temperat
Se taie untul in cubulete mici. Faina se presara cu sare, se adauga untul rece, galbenusul intre si apa si se framanta bine. Se lasa o ora la temperatura camerei, apoi se intinde o foaie si se decupeaza cercuri sau patrate. Se intinde aluatul, in formele de minitarte, tapetate cu faina si se lasa la frigider sa se intareasca un sfert de oua. Se coc apoi aproximativ 15 minute. Aluatul de casa se poate inlocui cu aluat frantuzesc din comert. Cascavalul se da pe razatoare. Carnaciorii se taie rondele subtiri, iar kaizerul se taie cubulete mici. Se scot cosuletele de aluat din cuptor si se presara deasupra lor cascavalul ras. Se pun apoi rondele de carnaciori si cubulete de kaizer in fiecare cosulet si se baga la cuptor cateva minute, pana se topeste cascavalul.
Se orneaza cu crengute de busuioc si se servesc calde.
Alte aperitive:
Sufleu de dovlecei cu branza de vaci
Ciuperci umplute
Chiftelute
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise O prajiturica rapida si gustoasa care indulceste mesele celor care postesc, dar nu numai...
Prajitura de post cu crema de vanilie, afine si merisoareDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii