Partea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie un pic. Se stinge cu lapt
Partea alba a cepelor proaspete se toaca marunt si se prajesc in ulei de masline extravirgin, intr-o tigaie pana se inmoaie un pic. Se stinge cu lapte dulce. Coditele de la ceapa tocate si frunzele de spanac, spalate una cate una, se arunca asa cum sunt in tigaie. Se pune repede un capac deasupra. Se lasa 2-3 minute, timp in care frunzele de spanac "se sting". Se ia capacul, se pune miezul de nuca maruntit bine si se prajeste tot amestecul. Intr-un blender, se pune iaurtul si se amesteca bine de tot cu coditele de usturoi. Pe fiecare felie de paine se face un cuib din spanac iar in mijloc se pune o lingurita de iaurt cu usturoi.
Se servesc la temperatura camerei sau cu spanacul caldut si cu iaurtul rece.
Alte aperitive:
Chiftele Placinta cu spanac si ou Oua umplute cu ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii