Bruschete cu rosii

Bruschetele cu rosii și busuioc sunt o gustare delicioasa și proaspata, perfecta pentru zilele de vara. Realizate cu felii de paine prajita, roșii coapte, busuioc proaspat și ulei de masline, aceste bruschete sunt simple de pregatit și pline de savoare.

Timp pregatire
20 minute
Bruschete cu rosii

Ingrediente

  • 1 baghetă sau pâine normala taiata in felii mici
  • 4-5 roșii medii (de preferat roșii cherry)
  • 2-3 căței de usturoi
  • 4-5 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • Frunze proaspete de busuioc (aproximativ 10-15 frunze)
  • Sare și piper după gust
  • Opțional: oțet balsamic, parmezan ras

Mod de preparare

Pregătirea pâinii:

Preîncălzește cuptorul la 200°C.

Taie bagheta sau ciabatta în felii subțiri, aproximativ 1-1.5 cm grosime.

Așază feliile pe o tavă de copt și stropeste-le cu puțin ulei de măsline.

Pune tava în cuptor și coace pâinea timp de 5-7 minute, până devine aurie și crocantă. Ai grijă să nu o lași prea mult, ca să nu se ardă.

Pregătirea toppingului:

Spală roșiile și taie-le cubulețe mici.

Pune roșiile într-un bol și adaugă usturoiul zdrobit sau tăiat mărunt, frunzele de busuioc tocate, sare și piper după gust.

Adaugă uleiul de măsline peste amestec și, dacă dorești, un strop de oțet balsamic. Amestecă bine.

Asamblarea bruschetelor:

După ce pâinea s-a răcit ușor, freacă fiecare felie cu un cățel de usturoi pentru un plus de aromă.

Pune o lingură generoasă de amestec de roșii pe fiecare felie de pâine.

La final, poți adăuga puțin parmezan ras deasupra pentru un gust mai bogat.

Servirea:

Bruschetele se servesc imediat, pentru a se bucura de prospețimea și aroma ingredientelor.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide