Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu care dospesc. Pentru aceste Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara, ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, drojdie, lapte si susan.
Cum se prepara Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Cerne faina intr-un vas si adauga un praf de sare intr-o margine.
Faramiteaza drojdia intr-o cana, adauga zahar si putin lapte caldut. Lasa putin sa se activeze maiaua.
Fa un locas in mijlocul fainii si pune drojdia, adauga laptele caldut. Incepe sa framanti, fie cu ajutorul unui robot, fie manual. Framanta bine pana cand aluatul devine dens, elastic. La final, unge aluatul cu putin ulei si formeaza o bila frumoasa. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit mai bine de o ora.
Dupa ce aluatul a dospit, scoate-l pe un blat uns cu foarte putin ulei. Imparte-l in 8 - 10 portii egale, in functie de cat de mari le doriti. Ele isi vor mari volumul la copt.
Modeleaza fiecare portie sub forma de bila, rotind usor intre palme pana devine fina. Procedeaza la fel cu restul aluatului.
Asaza chiflele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm una de alta. Isi vor mari volumul si nu vrei sa se lipeasca intre ele. Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le asa, aproximativ 20 minute.
Atentie: Nu sari peste acest pas, practic este cea mai importanta etapa ca sa iasa pufoase si sa nu se crape la copt!
Porneste cuptorul la 190 grade C, coacere cu ventilatie.
Amesteca bine galbenusul de ou cu o lingura de apa, apoi unge usor chiflele si presara susan. Daca nu vrei, nu pune.
Coace chiflele in cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, pana devin rumene si frumoase.
Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu un prosop curat.
Transfera-le apoi pe un gratar de bucatarie.
Incearca si reteta de Chifle pufoase sau reteta de Chifle umplute.
Iti recomandam si reteta de Batoane cu unt.
Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiRetete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...
Dovlecei crocantiChiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!
Chiftelute marinateSe pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...
Ceai cu lamaieun preparat delicios cu conopida
Quiche cu conopida, rosii cherry si cascavalTelina curatata se rade prin razatoarea mica, iar merele decojite se rad cu razatoarea mare, stropindu-se cu zeama de lamaie...
Telina cu maionezaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeIntr-o oala, se pune carnea sa fiarba in apa rece, cu putina sare. Se spumeaza si cand este fiarta pe jumatate se adauga...
Ciorbita de fasole verde, vitel si sunculita afumataCa la mama acasa sau nu (asa cum scria pe plicul de condimente) eu sunt sigura ca e buna, asa ca la mine acasa :))))
Fasole cu coaste afumateDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii