Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu care dospesc. Pentru aceste Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara, ai nevoie de doar cateva ingrediente: faina, drojdie, lapte si susan.

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Ingrediente

  • 500 gr faina de grau 00
  • 1 praf sare
  • 1 lgta zahar
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 250 ml lapte de vaca
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 galbenus + susan

Mod de preparare

Cum se prepara Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cerne faina intr-un vas si adauga un praf de sare intr-o margine.
Faramiteaza drojdia intr-o cana, adauga zahar si putin lapte caldut. Lasa putin sa se activeze maiaua.
Fa un locas in mijlocul fainii si pune drojdia, adauga laptele caldut. Incepe sa framanti, fie cu ajutorul unui robot, fie manual. Framanta bine pana cand aluatul devine dens, elastic. La final, unge aluatul cu putin ulei si formeaza o bila frumoasa. Acopera cu un prosop curat si lasa la dospit mai bine de o ora.

Dupa ce aluatul a dospit, scoate-l pe un blat uns cu foarte putin ulei. Imparte-l in 8 - 10 portii egale, in functie de cat de mari le doriti. Ele isi vor mari volumul la copt.

Modeleaza fiecare portie sub forma de bila, rotind usor intre palme pana devine fina. Procedeaza la fel cu restul aluatului.
Asaza chiflele intr-o tava prevazuta cu hartie de copt, la distanta de 3-4 cm una de alta. Isi vor mari volumul si nu vrei sa se lipeasca intre ele. Acopera-le cu un prosop curat si lasa-le asa, aproximativ 20 minute.

Atentie: Nu sari peste acest pas, practic este cea mai importanta etapa ca sa iasa pufoase si sa nu se crape la copt!

Porneste cuptorul la 190 grade C, coacere cu ventilatie.

Amesteca bine galbenusul de ou cu o lingura de apa, apoi unge usor chiflele si presara susan. Daca nu vrei, nu pune.
Coace chiflele in cuptorul preincalzit, timp de 10-15 minute, pana devin rumene si frumoase.

Dupa coacere, scoate-le din cuptor si acopera-le cu un prosop curat.

Transfera-le apoi pe un gratar de bucatarie.

Incearca si reteta de Chifle pufoase sau reteta de Chifle umplute.

Iti recomandam si reteta de Batoane cu unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Clatite cu dulceturi
Bucataras.RO

Clatite cu dulceturi

Intotdeauna le mananc cu pofta, indiferent daca umplutura e dulce sau nu. Si imi amintesc de copilarie, cand ma jucam cu...

Clatite cu dulceturi
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos